ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΣΤΟ 95% ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ ΣΤΟ 95% ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΤΟ 95% έφτασε το ρεκόρ επιτυχίας των εισαχθέντων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ από το Ενιαίο Λύκειο Κυπαρισσίας με τους νέους φοιτητές να χαμογελούν στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Μάλιστα σημειώθηκαν πρωτιές ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά παιδιά εισήλθαν σε σχολές με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Η Θεοφανία Μπακούρου που μπήκε στην Νομική Αθήνας δήλωσε ότι ήταν μια από τις πρώτες επιλογές της πετυχαίνοντας τον στόχο που έθεσε από την αρχή της χρονιάς, ενώ ήταν χαρούμενη που συμμαθητές της σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες ευχόμενη η σωστή και προγραμματισμένη προσπάθεια των παιδιών να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια. Τόνισε ότι είχε συστηματικό πρόγραμμα χωρίς υπερβολές για την επιτυχία με διάβασμα ενώ η επιλογή της ήταν σημαντική για την αγορά εργασίας. 
Η Ιωάννα Φιτσώρου που πέρασε στην Ιατρική Πάτρας πρόσθεσε ότι ήταν η πρώτη της επιλογή και δεν περίμενε να φτάσει τόσο ψηλά, ενώ για τις εξετάσεις θεώρησε ότι ήταν δύσκολες αλλά όλα κύλησαν ομαλά με καλή ψυχολογία. Το μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με την ίδια είναι να μην αφήνουν οι υποψήφιοι κενά καθόλη την διάρκεια της σχολικής ζωής ενώ για τους επιτυχόντες υπογράμμισε ότι το μέλλον ανήκει στους νέους και λύσεις για όλους. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι πολλά παιδιά επιλέγουν για οικονομικούς λόγους σχολή κοντά στο τόπο διαμονής τους.
Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ
Η Δήμητρα Τζανή που πέρασε στη Σχολή Μηχανολόγων Αθήνας επισήμανε ότι ήταν η πρώτη της επιλογή ως επιστήμη με μέλλον αλλά θα παλέψει για να φτάσει ως το τέλος. Μίλησε για πολύ προσπάθεια στο λύκειο ενώ για την οικονομική κρίση είπε ότι αυτό δεν πρέπει να επηρεάζει το επίπεδο παιδείας στη χώρα μας ώστε να φτάνουμε σε υψηλούς στόχους, ενώ ευχήθηκε σε όλους καλή συνέχεια. Ο Διονύσης Γεωργογιαννόπουλος που πέτυχε στην Θεολογική σχολή Αθηνών και είναι παιδί που ζει την οικονομική κρίση με την οικογένειά του, εξήγησε ότι η δύναμη και η πίστη με την γνωση είναι τα αγαθά που οδηγούν το μέλλον της χώρας μας ευχόμενος καλή δύναμη σε όλα τα παιδιά.
Ο Διευθυντής κ. Βαγγέλης Αντωνόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος καθώς η Γ Λυκείου είχε 60 μαθητές με 6 παιδιά να δίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις, ενώ η συμμετοχή ήταν 59 παιδιά στις πανελλαδικές. Καταλήγοντας δήλωσε ότι το θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στην καλή συνεργασία μαθητών, καθηγητών, γονιών, διεύθυνσης του σχολείου και τοπικών φορέων. Για την οικονομική κρίση τόνισε ότι στο Λύκειο Κυπαρισσίας η γνώση είναι ύψιστο αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages