Στον «αέρα» το 1,1 δισ. ευρώ της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Στον «αέρα» το 1,1 δισ. ευρώ της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες

ΑΝΗΣΥΧΙΑ έχει προκαλέσει στον αγροτικό κόσμο η καθυστέρηση της καταβολής της προκαταβολής της ενιαίας, καθώς περνούν οι μέρες από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Μετά τα όσα προηγήθηκαν, με την επιστροφή ΕΦΚ στο πετρέλαιο και την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Γύρω στις 20 Οκτωβρίου, αναμένεται να δοθεί η προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης», είχε δηλώσει ο Δημήτρης Μελάς, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια ημερίδας της ΠΑΣΕΓΕΣ, στη Θεσσαλονίκη, για τη νέα ΚΑΠ. Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, είχε υποστηρίξει σε τηλεοπτικό σταθμό ότι «μετά την 15η Οκτωβρίου, θα πληρώσουμε το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, που είναι οι προκαταβολές της ενιαίας ενίσχυσης». Σχετική ερώτηση είχε κατατεθεί στη Βουλή, από τις 3 Οκτωβρίου, από τον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει απάντηση από το ΥπΑΑΤ.
ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα agrotypos. gr, πριν ακόμα κοπάσει ο θόρυβος από τις αστοχίες στις πληρωμές της εξόφλησης της εξισωτικής αποζημίωσης και της εξόφλησης της επιστροφής του ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου, έκδηλη είναι η ανησυχία των παραγωγών για την προκαταβολή του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης. Σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η πληρωμή μετατίθεται για τις αρχές του επόμενου μήνα, κάνοντας τους παραγωγούς να ανησυχούν για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ωστόσο αξιόπιστες πηγές του «ΑγροΤύπου» αναφέρουν ότι γίνεται προσπάθεια η πίστωση να γίνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανάληψη χρημάτων έως την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα τόσο οι δημοσιογράφοι όσο και οι παραγωγοί έχουν συνηθίσει να κρατούν «μικρό καλάθι», αφού τα δεδομένα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της εξισωτικής που από πλευράς Κυβέρνησης κάποιοι επέμεναν ότι η πληρωμή που πραγματοποιήθηκε ήταν και η τελευταία αλλά στη συνέχεια, οι διαμαρτυρίες των παραγωγών έκαναν τον Πρωθυπουργό να ανατρέψει τα δεδομένα και να βρεθούν τα χρήματα ώστε να πληρωθούν και οι «επιλαχόντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages