Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Κυπαρισσία

ΜΕ την συμβολή των σχολείων άρχισαν την Παρασκευή  στην Κυπαρισσία οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αναλυτικά σύμφωνα με το πρόγραμμα αρχικά στο ηρώο της Ανω Πόλης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφανιών από τα σχολεία της πόλης, ενώ ακολούθησε στο άγαλμα της Ελληνίδας Μητέρας Ελένης Ιωαννίδη η καθιερωμένη κατάθεση στεφανιών από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου βάση του προγράμματος που εξέδωσε ο Δήμος Τριφυλίας. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Δευτέρα με την συμμετοχή όλων των φορέων.
Μάλιστα η επίσημη δοξολογία θα διεξαχθεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας της οποίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Βθμιας εκπαίδευσης Αγγελική Μιχαλαρέα. Η Επιμνημόσυνη δέηση με καταθέσεις στεφάνων ακολουθούν βάση του τελετουργικού στο προαύλιο χώρο του ναού, με φόντο τις προτομές του Μητροπολίτη Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και του πρωτοσύγκελλου Αμβροσίου Φραντζή. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μαθητική παρέλαση στην οδό 25ης Μαρτίου στις 11.30 π.μ. ενώ μόλις ολοκληρωθεί ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages