Ξεκινά η λειτουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας αρκεί να μην απαξιωθεί - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινά η λειτουργία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας αρκεί να μην απαξιωθεί

Χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες και επενδυτές θα παρέχει το Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΑΓΡΟΤΙΚΟ Τ.Α.Ε.), την έναρξη λειτουργίας του οποίου ανακοίνωσε η ηγεσία του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως γνωστοποίησε συγκεκριμένα το Yπουργείο, η διαδικασία για την επιλογή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για τη δημιουργία του Ταμείου ολοκληρώθηκε με την αποδοχή της προσφοράς της Τράπεζας Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς επελέγη από την ΕΤΕΑΝ Α.Ε. μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη συνεπενδυτή του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, το αποτέλεσμα του οποίου εγκρίθηκε, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, από την Επενδυτική Επιτροπή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το αγροτικό ΤΑΕ χρηματοδοτείται με 115.000.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. Το συνολικό διαθέσιμο κεφάλαιο ύψους 253.000.000 ευρώ θα διαμορφωθεί με την επένδυση, εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς ιδίων κεφαλαίων ύψους 138.000.000 ευρώ.
Με τα κεφάλαια αυτά, θα παρέχονται μέσω του ΤΑΕ χαμηλότοκα δάνεια σε αγρότες και επενδυτές με εγκεκριμένες δράσεις στα Σχέδια Βελτίωσης, σε όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και σε αυτούς που κάνουν ιδιωτικές επενδύσεις στον αγροτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages