Απέρριψε η ΤΕΡΝΑ την πρόταση για την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο Παλιοροβούνι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Απέρριψε η ΤΕΡΝΑ την πρόταση για την εγκατάσταση μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων στο Παλιοροβούνι

ΤΕΛΙΚΑ ξε­κι­νά­ει η δι­α­βού­λευ­ση για την με­λέ­τη που α­φο­ρά στην δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των στην Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου κα­θώς θα πα­ρου­σια­στεί σε έ­κτα­τη συ­νε­δρί­α­ση του Πε­ρι­φε­ρεια­κού Συμ­βου­λί­ου. Η πρό­τα­ση για την δη­μι­ουρ­γί­α μο­νά­δας δι­α­χεί­ρι­σης των α­πορ­ριμ­μά­των στην Καλ­λιρ­ρό­η, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της farenews πα­ρα­μέ­νει, κα­θώς στην συ­νε­δρί­α­ση που έ­γι­νε την προ­η­γού­με­νη Πα­ρα­σκευ­ή στο ΥΠΕΚΑ ,η α­νά­δο­χος ε­ται­ρεί­α α­πέρ­ρι­ψε την πρό­τα­ση που τέ­θη­κε για το Πα­λι­ο­ρο­βού­νι, πα­ρου­σι­ά­ζον­τας μά­λι­στα με­λέ­τη, που για δύ­ο λό­γους την συγ­κε­κρι­μέ­νη πε­ρι­ο­χή την κα­θι­στούν α­πα­γο­ρευ­τι­κή για την κα­τα­σκευ­ή μιας τέ­τοι­ας μο­νά­δας.
Πρώ­τον περ­νούν α­πό την πε­ρι­ο­χή πολ­λά ρέ­μα­τα και δεύ­τε­ρον α­κρι­βώς α­πό κά­τω εί­ναι το ρήγ­μα του σει­σμού. Έ­τσι αρ­χι­κά, α­πό ό­τι φαί­νε­ται θα κα­τα­βλη­θεί προ­σπά­θεια μέ­σα α­πό την δι­α­βού­λευ­ση να πει­σθούν οι φο­ρείς και οι κά­τοι­κοι της Καλ­λιρ­ρό­ης ό­τι το έρ­γο εί­ναι πε­ρι­βαλ­λον­τι­κό. Εν τω με­τα­ξύ η Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχης Ντί­να Νι­κο­λά­κου σε δη­λώ­σεις της υ­πο­γράμ­μι­σε ό­τι, «η συ­σπεί­ρω­ση ό­λων των δυ­νά­με­ων εί­ναι α­πα­ραί­τη­τη προ­κει­μέ­νου να βγει η με­λέ­τη σε δι­α­βού­λευ­ση , ώ­στε προ­χω­ρή­σουν γρή­γο­ρα οι δι­α­δι­κα­σί­ες, για να μην χά­σει η Χώ­ρα μας έ­να τό­σο με­γά­λο έρ­γο. Η Πε­ρι­φέ­ρεια Πε­λο­πον­νή­σου με αυ­τό το έρ­γο αλ­λά­ζει σε­λί­δα γί­νε­ται πρω­το­πό­ρα.» Η κ. Νι­κο­λά­κου τό­νι­σε για άλ­λη μια φο­ρά ό­τι την ευ­θύ­νη της χω­ρο­θέ­τη­σης την έ­χει η προ­σω­ρι­νή α­νά­δο­χος υ­πο­γραμ­μί­ζον­τας πως πρό­κει­ται για έ­να και­νο­τό­μο και πρω­το­πο­ρια­κό έρ­γο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages