Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: Κανείς χωρίς πορτοκαλί γιλέκο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: Κανείς χωρίς πορτοκαλί γιλέκο

Με αφορμή και το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό,το 4ο στη σειρά για φέτος, όπου σε κυνήγι αγριόχοιρου έχασε τη ζωή του κυνηγός και μάλιστα από τα χέρια του αδερφού του, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είμαι λυπημένος και ταυτόχρονα πάρα πολύ οργισμένος από τα θανατηφόρα συμβάντα στο κυνήγι του αγριόχοιρου. Δεν νοείται να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα στο κυνήγι που να καταλήγουν στον θάνατο. Είναι αδιανόητο το κυνήγι μας να καταλήγει να κλείνει σπίτια οικογενειών, γιατί απλά κάποιοι δεν φρόντισαν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν να μην φοράνε το φωσφοριζέ πορτοκαλί γιλέκο οι κυνηγοί που ασκούν το κυνήγι εδαφόβιων θηραμάτων και πολύ περισσότερο στο κυνήγι του αγριόχοιρου όπου τα σκάγια είναι θανατηφόρα. Δεν είναι δυνατόν από την μια στιγμή στην άλλη κυνηγοί άσχετοι με το κυνήγι του αγριόχοιρου να ασκούν το κυνήγι του και να γίνονται δεχτοί από τις ομάδες δίχως να έχουν δει ούτε σε εικόνα πως είναι ο αγριόχοιρος. Σαφώς ευθύνη φέρουν και οι ομαδάρχες οι οποίοι οφείλουν να μην δέχονται κυνηγούς στην ομάδα τους εάν δεν φέρουν διακριτικό γιλέκο και επιπλέον εάν πρωτίστως δεν τους έχουν μυήσει στους κανόνες ασφαλείας για την άσκηση αυτού του είδους του κυνηγίου. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται μέλη ομάδας γουρουνοκυνηγών άνθρωποι που δεν έχουν εμπειρία. Δεν είναι δυνατόν να πυροβολεί κανείς χωρίς να βλέπει το θήραμα. Δεν είναι δυνατόν να πυροβολεί κανείς τον θάμνο επειδή κουνήθηκε. Σαφέστατα το φωσφοριζέ γιλέκο γίνεται πολύ πιο εύκολα αντιληπτό και μπορεί να αποτρέψει τον τραυματισμό ή και τον θάνατο κάποιου. Το σημαντικότερο είναι η ΠΡΟΣΟΧΗ.!!!! 
Σε συνέχεια λοιπόν αυτής της άμυαλης συμπεριφοράς κάποιων που εκτός του ότι στοίχησαν την ζωή συναδέλφων, δίνουν την ευκαιρία σε κάποιους άλλους να λοιδορούν και το ίδιο το κυνήγι και ενώ φυσικά δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση της τιμωρίας όσων δεν φέρουν πορτοκαλί γιλέκο κατά την άσκηση του κυνηγίου των εδαφόβιων θηραμάτων με ποινή η οποία να ανέρχεται σε πρόστιμο των 2.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση που υποπέσει εκ νέου στο αδίκημα το πρόστιμο να ανέρχεται στις 10.000 ευρώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages