Συναντήσεις για το νέο ΕΣΠΑ της Δυτικής Eλλάδας από τον Κατσιφάρα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Συναντήσεις για το νέο ΕΣΠΑ της Δυτικής Eλλάδας από τον Κατσιφάρα

Συνάντηση με τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είχε τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, με θέμα τον καλύτερο συντονισμό και τον προγραμματισμό ενεργειών για το επόμενο δίμηνο, που είναι και οι τελευταίοι μήνες της προγραμματικής περιόδου 2007-2013. «Καθώς το ΕΣΠΑ 2007-2013 διανύει τους τελευταίους μήνες του, πρέπει να επιταχύνουμε την απορρόφηση πόρων στα συμβασιοποιημένα έργα, προκειμένου να πιάσουμε τους στόχους του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά κυρίως, για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, που πέφτοντας στην πραγματική οικονομία, θα δώσει ανάσα» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
 Ωστόσο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ζήτησε από όλους να εντείνουν τις προσπάθειές τους. «Δεν πρέπει να υπάρξει στιγμή εφησυχασμού, επειδή πιάσαμε τους στόχους του Α’ Εξαμήνου. Ο στόχος ήταν 23 εκ. ευρώ και εμείς τον ξεπεράσαμε και πιάσαμε τα 25,5 εκ. ευρώ. Ο στόχος για το Β’ Εξάμηνο του 2013 είναι 38 εκ. ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν απορροφηθεί τα 13 εκ. ευρώ. Πρέπει από τώρα και μέχρι το τέλος του έτους να απορροφήσουμε 25 εκ. ευρώ. Στόχος δύσκολος, αλλά πρέπει να τα καταφέρουμε. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί αμείωτη τώρα που μπαίνουμε στην τελική ευθεία, αφού η αρνητική οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας δεν επιτρέπει την απώλεια έστω και ενός ευρώ κοινοτικής συνδρομής», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας. Μάλιστα, ζήτησε στο επόμενο διάστημα να γίνουν επαφές με όλους τους φορείς που εκτελούν έργα ΕΣΠΑ, προκειμένου να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να «τρέξουν» τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2007-2013 και τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλοι κρινόμαστε για την πορεία των έργων και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί με σύμπνοια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages