Καθηγητές, δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Καθηγητές, δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας οργανώνουν απόψε, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στις 7:00 μμ, καθηγητές, δάσκαλοι και δημόσιοι υπάλληλοι. Συνέντευξη Τύπου για την αποψινή κινητοποίηση παρεχώρησαν ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργιόπουλος, η εκπρόσωπος των λειτουργών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χριστίνα Λαδά και η πρόεδρος του Τομεακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα.
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ● Στις δηλώσεις ο Βασίλης Γεωργιόπουλος τόνισε ότι οι καθηγητές δεν υπέστειλαν, αλλά ανέστειλαν τον αγώνα. Όπως σημείωσε, η μεταρρύθμιση και η διαθεσιμότητα οδήγησαν σε κακοποίηση των σχολείων και της εκπαίδευσης. Επεσήμανε ότι τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση δημιουργίας των ΣΕΚ, αυτά δεν λειτουργούν. Με τις ανακατατάξεις στην τεχνική εκπαίδευση, χιλιάδες μαθητές ή εγκατέλειψαν τις σπουδές ή αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν άλλη ειδικότητα και να καταφύγουν σε ΙΕΚ ή ΣΕΚ, που όμως δεν λειτουργούν. Για το νέο Λύκειο τόνισε ότι οι αλλαγές μετέτρεψαν τους μαθητές σε βαθμοθήρες από την πρώτη Λυκείου, ενώ στην δεύτερη και τρίτη τάξη έρχεται η πλήρης εξειδίκευση των σπουδών, με αποτέλεσμα να μην αποκτούν οι μαθητές σφαιρικές γνώσεις και να οξύνεται η κριτική σκέψη τους, για την οποία υποτίθεται ότι έγινε η μεταρρύθμιση.
Τέλος, για την απόφαση να υπόκεινται και οι καθηγητές στο μέτρο της βεβαίωσης της παρουσίας, την θεώρησε εκ περισσού, καθώς η παρουσία τους επιβεβαιώνεται από τρεις πηγές που υπογράφουν, το παρουσιολόγιο- απουσιολόγιο, το βιβλίο ύλης και το βιβλίο του διευθυντού. Καταλόγισε στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης άγνοια η πράξη εκδίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages