Προβολή της ταινίας "AGORA" στην Κυπαρισσία ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Προβολή της ταινίας "AGORA" στην Κυπαρισσία !

Το Σάββατο που μας έρχεται, 28 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στο "Τρενοτεχνείο" δίπλα από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Κυπαρισσίας, προβάλλεται η ταινία  "AGORA" του Γιώργου Αυγερόπουλου, δημιουργού των περίφημων ντοκιμαντέρ του ΕΞΑΝΤΑ (http://www.exandasdocumentaries.com).
Είναι μια συγκλονιστική παρουσίαση για τα δεινά που υποφέρουν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Γυρίσματα από το 2010-2014.

"Τώρα κινηματογραφώ την ίδια μου τη χώρα: αυτά που είδα στην Αφρική, την Ασία ή τη Λατινική Αμερική, τώρα συμβαίνουν στη γειτονιά μου. Το «Αγορά» είναι η προσωπική μου αντίδραση στην κρίση, η θέση που παίρνω απέναντι στην αδικία. Στόχος μου είναι να δώσω φωνή στους ανθρώπους που δεν μπορούν να ακουστούν." Γ.Α.

Όπου στην Ευρώπη προβλήθηκε (Βέλγιο, Γερμανία,Ελβετία, Αυστραλία κ.λ.π.), οι θεατές έφευγαν με δάκρυα στα μάτια, δηλώνοντας άγνοια των γεγονότων.
Μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο, την έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους. 

Μετά τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του στη Γερμανία (WDR), τον αραβικό κόσμο (Al Jazeera Arabic), τη Φινλανδία (YLE), την Ισπανία (TVC) και το Βέλγιο ( RTBF), σειρά έχει η Ελβετία, όπου το AGORΑ πρόκειται να κάνει προσεχώς την πρεμιέρα του σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την ιταλόφωνη τηλεόραση RSI τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 22:20. Το AGORΑ πρόκειται να μεταδοθεί από το γερμανικό κανάλι ντοκιμαντέρ PHOENIX το Σάββατο 21 Μαρτίου στις22:30 καθώς και από το EINSFESTIVAL, το ψηφιακό κανάλι της ARD, της μεγαλύτερης Δημόσιας Τηλεόρασης της Γερμανίας, την Τρίτη 24 Μαρτίου (15:20), την Τετάρτη 25 Μαρτίου (05:30 & 09:00) και το Σάββατο 28 Μαρτίου(08:50).

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Κώστας Γαυράς έγραψε στον Γιώργο Αυγερόπουλο:«Είδα το ντοκιμαντέρ σας με μεγάλο ενδιαφέρον και συχνά με μια δυνατή συγκίνηση. Είναι μια σοβαρή και απαραίτητη ταινία που δείχνει τα τρομερά χρόνια που περνά ο ελληνικός λαός. Η ταινία σας είναι ένα ιστορικό γεγονός. Ελπίζω κάποια αλλαγή να έρθει γρήγορα».

Πριν έρθετε να δείτε την ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου και να συμμετάσχετε σε συζήτηση μαζί του, δείτε στο youtube την παρακάτω Γερμανική παραγωγή 43΄ για την εγκληματική δράση της τρόικα στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες που έδρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages