Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας: Η έλλειψη υποδομών το μεγαλύτερο πρόβλημα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας: Η έλλειψη υποδομών το μεγαλύτερο πρόβλημα

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, κ. Ιωάννης Ρέτσος, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας (Ε.Ξ.Α.) Εκ μέρους του Προέδρου της Ε.Ξ.Α. κ. Κων/νου Μαρινάκου η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο με ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές της νέας τουριστικής σεζόν.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα, η νέα διαδικασία αδειοδότησης και κατάταξης των ξενοδοχείων, η προβλεπόμενη νομιμοποίηση των δωματίων και οι ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το τουριστικό προϊόν της Αρκαδίας. Τέλος, έγινε μια μικρή παρουσίαση της υποψηφιότητας της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021, από το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, κ. Γεώργιο Χριστοδουλόπουλο. Οι παρευρισκόμενοι διαπίστωσαν για μία ακόμα φορά, τα οικονομικά βάρη που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών μονάδων της περιοχής, που σε συνδυασμό με την εποχικότητα και τον περιορισμό των επισκεπτών σε ένα σαββατοκύριακο καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την επιβίωσή των, κατά κύριο λόγο, μικρών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages