O Αλέξης Μαντζούνης εξηγεί το μυστικό της αήττητης πορείας του ΑΟΚ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

O Αλέξης Μαντζούνης εξηγεί το μυστικό της αήττητης πορείας του ΑΟΚ

Η φετινή προέλαση του αήττητου ΑΟΚ στη μεγάλη κατηγορίας της ΕΠΣ Μεσσηνίας και τα σπουδαία ρεκόρ που την πλαισιώνουν (20 συνεχόμενοι αγώνες χωρίς γκολ και 12 σερί νίκες) φέρουν την ποδοσφαιρική υπογραφή του Αλέξη Μαντζούνη. Με υλικό που δεν διέφερε και πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά σημαντικότατες χειμερινές προσθήκες, ο νεαρός τεχνικός κατάφερε να φτιάξει ένα μείγμα πραγματικά ακαταμάχητο για το επίπεδο της Α’ κατηγορίας. Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε το ποδοσφαιρικό καμάρι της Κυπαρισσίας έχει αποκτήσει διαφορά 6 πόντων από το δεύτερο Πάμισο και χρειάζεται 4 βαθμούς στα δύο επόμενα παιχνίδια του, ώστε να υποδεχθεί τους «Νησιώτες» χωρίς να αγωνιά για την έκβαση της πρωτιάς. Ο Αλέξης Μαντζούνης με καταγωγή από τα Πλατάνια μόνο… ξένος δεν ήταν όταν κλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Στο συμβούλιο του συλλόγου, άλλωστε, ξαναβρήκε ορισμένους από τους παιδικούς του φίλους, με τους οποίους έπαιζε τα καλοκαίρια, όταν κατέβαινε για διακοπές στη μαθητική του ηλικία στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Για τον ΑΟΚ φρόντιζε να ενημερώνεται συχνά από ενδιαφέρον και είχε ήδη μία εικόνα, έστω όχι και τόσο μεγάλης ευκρίνειας… «Ερχόμενος εδώ γνώριζα κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορώ να πω πως είχα ξεκάθαρη εικόνα. Ηξερα τους περισσότερους παίκτες και σε ποια θέση παίζει ο καθένας αλλά μέχρι εκεί. Ούτε και το πρωτάθλημα ήταν ρεαλιστικός στόχος στο ξεκίνημα, αλλά από τη στιγμή που είδαμε ότι μπορούμε, συμφωνήσαμε μαζί με τη διοίκηση να το κυνηγήσουμε και αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα. Η φετινή πορεία του ΑΟΚ και όλα όσα έχει πετύχει μέσα στο γήπεδο αποτελούν κατάθεση ψυχής από το σύνολο των ποδοσφαιριστών, αλλά και των ανθρώπων της διοίκησης που πληρώνουν για να ευχαριστιούνται το ποδόσφαιρο και προσπαθούν να κρατήσουν την ομάδα της Κυπαρισσίας μία μεγάλη παρέα, όπως ήταν από παλιά» υποστηρίζει. Για τον Αλέξη Μαντζούνη και τη διοίκηση του ΑΟΚ το ξεκίνημα της φετινής σεζόν ήταν πραγματικά… εφιαλτικό, καθώς για διάφορους λόγους και κυρίως τραυματισμούς το ρόστερ αποδεκατίστηκε και απέμειναν μόλις 14 ποδοσφαιριστές από την πρώτη ομάδα! «Η υπέρβαση που έκαναν αυτά τα παιδιά ήταν ο κύριος λόγος που μας ώθησε να ανεβάσουμε τον πήχη πιο ψηλά. Η ενίσχυση μέσα στο χειμώνα ήταν πολύ σημαντική, γιατί πήραμε 4 παίκτες με γνώση της κατηγορίας και από ‘κει και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους αγωνιστικά» τονίσει ο προπονητής των πρωτοπόρων στο μεσσηνιακό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι γεγονός ότι αμφισβητήθηκε μέσα στο Φθινόπωρο με πιο χαρακτηριστικό επιχείρημα το ότι ο ΑΟΚ αγωνιζόταν πολύ αμυντικά.
Τελικά η εξαιρετική αμυντική λειτουργία και το ασύλληπτο ρεκόρ 20 συνεχόμενων αγώνων χωρίς γκολ ήταν το… κλειδί για τη μέχρι τώρα πορεία, αν και από την προηγούμενη αγωνιστική ο Παναγόπουλος ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ, κάτι που δείχνει ότι δουλεύει καλά και επιθετικά. «Υπάρχουν δύο τρόποι για να αμυνθεί μία ομάδα. Ο ένας είναι να παίξε με τριπλή ζώνη αλλά αυτό δεν είναι το στυλ ποδοσφαίρου που μου αρέσει. Προτιμώ μία ομάδα που να παίζει επιθετική άμυνα, να πρεσάρει ψηλά, να ανοίγεται και να κλείνει σαν ακορντεόν. Μέσα στο γήπεδο αμυνόμαστε όλοι μαζί και όταν κερδίσουμε την μπάλα πάλι όλοι μαζί οργανώνουμε την επίθεση. Αυτό είναι το μυστικό μας και όποιος δεν μπορεί να συμμετάσχει δεν έχει θέση στην ομάδα μας. Φυσικά στα συν προσμετρείται και η εξαιρετική δουλειά του συνεργάτη μου γυμναστή Γιάννη Νομικού, που μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό μοντέλο, το οποίο απαιτεί εξαιρετικά καλογυμνασμένους παίκτες» αναφέρει ο νεαρός τεχνικός με το δυνατό ποδοσφαιρικό βιογραφικό. Στο παρελθόν έχει εργαστεί επί σειρά ετών σαν σκάουτερ και αναλυτής στον Ηρακλή, δίπλα σε Προτάσοφ και Κωφίδη, ενώ πριν από δύο χρόνια ήταν συνεργάτης του Παναγιώτη Τζαναβάρα στο Βύζαντα. Σαν ποδοσφαιριστής ξεκίνησε να παίζει κεντρικός αμυντικός και αμυντικό χαφ στην Ολυμπιάδα και τον Αστέρα Εξαρχείων, αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο είχε στην Κρήτη, στον Ολυμπιακό Χερσονήσου. Ο ίδιος θεωρεί ποδοσφαιρικούς του μέντορες δύο από τους πιο σεμνούς ανθρώπους στο χώρο του ποδοσφαίρου, τον Ηλία Πουρσανίδη και το Γιάννη Πετράκη, σημερινό προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα.
«Με τον Ηλία είμαστε φίλοι 25 χρόνια, από τότε που κατέβηκε στην Κρήτη για να παίξει στον ΟΦΗ. Τον Γιάννη τον γνώρισα και αυτόν στην Κρήτη και τον θεωρώ σπουδαία προπονητή» υποστηρίζει. Με τις επιδόσεις του φετινού ΑΟΚ να προκαλούν πανελλήνιο ενδιαφέρον, είναι λογικό οι μετοχές του Αλέξη Μαντζούνη στην ποδοσφαιρική πιάτσα να πληθαίνουν, ωστόσο ο ίδιος δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή τίποτα άλλο από την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ Τοπική: «Είναι πραγματικά το μόνο που με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Να κερδίσουμε το πρωτάθλημα όσο πιο σύντομα γίνεται και να κοιτάξουμε την επόμενη πρόκληση, που θα είναι τα μπαράζ με τους πρωταθλητές των γειτονικών νομών, έχοντας ήδη κάνει την υπέρβαση καταθέτοντας την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages