ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΓΟΣ-ΤΣΑΚΩΝΑ

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - Δελτίο Τύπου: Συνάντηση του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και φορέων της Δυτικής Ελλάδας με τον Υπουργό Γ. Σταθάκη για την Πατρών – Πύργου

Την έντονη ανησυχία τους για την αναβολή της δημοπράτησης και την κατάτμηση του συνολικού έργου της Πατρών – Πύργου, εξέφρασαν στον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάραςκαι οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί του στην Αθήνα, δηλώνοντας του, παράλληλα, πως με αυτό τον τρόπο απειλείται η ματαίωση της κατασκευής αυτού του τόσο σημαντικού αυτοκινητοδρόμου για την περιοχή μας.
Απαντώντας ο κ. Σταθάκης επιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης, αλλά και του ιδίου, για υλοποίηση του έργου ως δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό δεν διακυβεύεται, ενώ δήλωσε πλήρη άγνοια για τα σενάρια κατάτμησης και αλλαγής της χάραξης, λόγω της ήδη υπάρχουσας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και του επιπλέον κόστους, ύψους 100.000.000 ευρώ.
Επιπλέον, οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας υποστήριξαν πως προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο, κάτι που έχει καθυστερήσει ήδη αρκετά, είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ παράλληλα είχε διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το νέο ΣΕΣ 2014-2020 (EΣΠΑ) με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να συναντηθεί και πάλι με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μέχρι το τέλος Μαΐου, οπότε και θα έχει, όπως τόνισε, πλήρη εικόνα των έργων του νέου ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages