Εθελοντικός φορέας αλληλεγγύης στην Τριφυλία με πρώτο στόχο το Κοινωνικό Παντοπωλείο! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Εθελοντικός φορέας αλληλεγγύης στην Τριφυλία με πρώτο στόχο το Κοινωνικό Παντοπωλείο!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΤΑΙ η κοινωνία της Τριφυλίας μετά από πρωτοβουλία του Ράδιο Κυπαρισσία που εδώ και 2 χρόνια είχε αναφερθεί στην προσπάθεια με την δημιουργία εθελοντικού φορέα αλληλεγγύης στην περιοχή μας.
Τουλάχιστον 5 φορείς μεταξύ των οποίων και η Κίνηση ενεργών Πολιτών Τριφυλίας σε συνάντηση η οποία διεξήχθη στις 18 Μαρτίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας, αποτύπωσε το στίγμα του εθελοντισμού. Στην πράξη, υπήρξε προβληματισμός από τους κοινωνικούς φορείς για την ανακούφιση οικονομικά ασδύναμων πολιτών του τόπου μας με την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Η δημιουργία φορέα θα έχει οντότητα με νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει την ίδρυση και λειτουργία του εθελοντικού φορέα με σκοπό να κατατεθεί το νόμιμο έγγραφο ίδρυσης στο Πρωτοδικείο που θα αναλύει τους σκοπούς του. Η συγκρότηση ομάδων εργασίας ήταν το επόμενο βήμα για να καταγραφεί και να αποτυπωθεί το πρόβλημα σε μικρές και πολυμελείς οικογένειες του τόπου μας..Το κάλεσμα στην κοινωνία είναι δεδομένη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι αρνητικά εκφράζονται τα μέλη του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας στην πρωτοβουλία αυτή παρά τις αρχικές προθέσεις ορισμένων μελών του!
Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ 936 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα ήδη άγγιξε το Δήμο που μετά από παλιότερα πρόταση στην Επιτροπή Διαβούλευσης τάσσεται θετικά για την δημιουργία του Κοινωνικού παντοπωλείου στηρίζοντας ως πρώτη δομή κοινωνικής ευθύνης τους δημότες που λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της επιβίωσης. Το θέμα αυτό αναμένεται να τεθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο στα τέλη της εβδομάδας, ώστε να υλοποιηθούν οι οριστικές αποφάσεις. Πάντως  ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας επιβεβαιώνει ότι σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου με επόμενη δομή στο Δήμο η δημιουργία και κοινωνικού ιατρείου, καθώς συμμετέχει στο επισιτιστικό πρόγραμμα της νέας προγραμματικής περιόδου και υπάρχει προγραμματισμός στον προϋπολογισμό για τις ανάγκες. Τέλος έχει προβλεφθεί κωδικός για την παροχή κονδυλίου προς το παραπάνω σκοπό. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages