Έντονη κινητικότητα στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Έντονη κινητικότητα στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων στο Γυμνάσιο Κυπαρισσίας

Το Σαββάτο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου τα πολιτιστικά προγράμματα "Δράσεις Φιλαναγνωσίας", "Τριφύλιοι Λογοτέχνες" και "Δημιουργική γραφή" υποδέχονται στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κυπαρισσίας τους συγγραφείς Κωνσταντίνα Τασσοπούλου και Λούης Γκόμεζμπεκ για μια σειρά δράσεων με τους μαθητές των προγραμμάτων μας. Το Σαββάτο 21 Μαρτίου και ώρα 17.00 η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου και οι μαθητές της δημιουργικής γραφής με τους καθηγητές τους Ζάρπα Φραγκίσκη, Σολωμού Βασιλική και Αυγουστίνου Σοφία, μαθαίνουν να γράφουν το δικό τους διήγημα. Το Σαββάτο στις 19.00 αναλαμβάνει δράση ο Μεξικανός συγγραφέας Λούης Γκόμεζμπεκ που θα μας μεταφέρει στο Μεξικό παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο "Ιστορίες του θανατά", περιγράφοντας μύθους του Μεξικού.
Στη συνέχεια οι μαθητές του προγράμματος "Δράσεις Φιλαναγνωσίας" θα γράψουν το δικό τους μύθο, εμπνευσμένο από την περιοχή μας. Υπεύθυνοι του προγράμματος είναι οι καθηγητές Τσάλτας Γιώργος, Παπαντωνοπούλου Δήμητρα και Θεοδοσάκη Δέσποινα. Την Κυριακή 22 Μάρτη στις 18.30 η Κωνσταντίνα Τασσοπούλου θα παρουσιάσει στους μαθητές του προγράμματος "Τριφύλιοι Λογοτέχνες", το βιβλίο της "το καλοκαίρι του Ευκλείδη" που διαδραματίζεται στην Τριφυλία. Μην ξεχνάμε ότι η καταγωγή της Κ.Τασσοπούλου είναι από το Δώριο Μεσσηνίας. Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος "Τριφύλιοι Λογοτέχνες" είναι οι καθηγητές Παπαντωνοπούλου Δήμητρα, Τσάλτας Γιώργος, Ρούσσης Ιωάννης και Θεοδωρόπουλος Γεώργιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages