ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΕΕΙ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ

Το πρόβλημα με τα απορρίμματα είναιένα προμελετημένο έγκλημα που βρίσκεται στην ολοκλήρωσή του. Φαίνεται ότι μετά την Τρίπολη, κινδυνεύει ο Δήμος Κιάτου και Βέλου-Βόχας, να βρεθούν στην ίδια κατάσταση.
Κινδυνεύει όλη η Πελοπόννησος, αφού στις 31 Μάρτη 2015, θα γίνει ο διαγωνισμός 23 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και ο ανάδοχος καπιταλιστής δεν θα δεχθεί να ρίχνονται σκουπίδια στους ΧΑΔΑ, που από τον Ιούλη του 2012 υποτίθεται ότι, με απόφαση του κ. Τατούλη έχουν κλείσει.
Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της Ε.Ε, των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και συνένοχες οι Δημοτικές, Νομαρχιακές και η Περιφερειακή αρχή γιατί οδήγησαν τα πράγματα σε ακραίο αδιέξοδο για να έρθει ο «σωτήρας» ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να αναλάβει την διαχείριση των απορριμμάτων με εγγυημένη κερδοφορία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο, σε βάρος της υγείας και της τσέπης των λαϊκών στρωμάτων και του περιβάλλοντος.
Είναι ένοχοι γιατί, εδώ και χρόνια τώρα διέλυσαν τις υπηρεσίες των Δήμων, ανάθεσαν σε μικρούς και μεγάλους εργολάβους την αποκομιδή των σκουπιδιών. Φρόντισαν να μην έχουν αδειοδοτηθεί  ΧΥΤΑ στη Πελοπόννησο εκτός του Ξυλοκάστρου, να κλείσουν όλοι οι ΧΑΔΑ και να μετατραπεί η Πελοπόννησος σε μια ανοιχτή χωματερή.
Άφησαν ανενόχλητο τον κ. Τατούλη να ολοκληρώσει το διαγωνισμό παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ με Σ.Δ.Ι.Τ αφού ποτέ δεν ζήτησαν να μάθουν το κόστος μεταφοράς στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ (στο Σπαθοβούνι), τις ρήτρες ποσότητας και ποιότητας που θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα με πενταπλασιασμό των δημοτικών τελών.
Αφού ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός και επίκεινται οι υπογραφές, προχωρούν στη β΄ φάση διαμόρφωσης των υποδομών για να λειτουργήσει το όλο σύστημα με απόφαση που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και υπογράφτηκε από τη σημερινή. Χρηματοδοτούνται 14 Δήμοι με 9.400.000 ευρώ για τις Μονάδες Μηχανικής Διαλογής (Μ.Μ.Δ) με ΚΔΑΥ, κομποστοποιητή και δεματοποιητή, όπου θα επεξεργάζονται τα απορρίμματα και θα αποθηκεύονται μέχρι η ΤΕΡΝΑ να φτιάξει τα εργοστάσιά της..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages