ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΤΟ δικό τους ξεχωριστό μήνυμα κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού έστειλαν με το δικό τους τρόπο οι μαθητές του Γυμνασίου Κυπαρισσίας συμμετέχοντας ενεργά στα πλαίσια της Ημέρας για την Εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων και του ρατσισμού αποκρούοντας κάθε ρατσιστική πρόκληση με σεβασμό σε κάθε ιδιαιτερότητα σωματική, πνευματική, συναισθηματική και κάθε διαφορά γλώσσας, φυλής, θρησκείας, χρώματος.
Στο αμφιθέατρο του σχολικού συγκροτήματος προβλήθηκαν βίντεο με εκπαιδευτικό περιεχόμενο τα οποία χειροκρότησαν αλλά και συζήτησαν με τους καθηγητές τους τα παιδιά τα οποία είναι ευαισθητοποιημένα σε μέγιστο βαθμό μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας. Εκτός από την εκδήλωση τα παιδιά με τους καθηγητές τους κράτησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη ενώ αργότερα ξεδίπλωσαν στο προαύλιο του σχολείου το πανώ που είχε ετοιμαστεί κατά του ρατσισμού στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.
Σε δηλώσεις τους οι μαθητές της Γ τάξης του σχολείου όπως η νεαρή Μαρία Α. δήλωσε ότι η παγκόσμια ημέρας κατά της βίας μας γέμισε γνώση ευχαριστώντας τους καθηγητές του σχολείου προσθέτοντας ότι ενημερωθήκαμε επαρκώς για το κοινωνικό πρόβλημα καθώς όλοι έχουμε την δική μας ευθύνη αλλά και να βοηθήσουμε με διάλογο και με σε συνεννόηση με τους καθηγητές μας. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι όλοι μας μπορεί να βιώσουμε φαινόμενα εκφοβισμού στο παρελθόν και είναι ευθύνη μας να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο.
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Σωτήρης Καρούμπαλης υπογράμμισε ότι για μια ακόμα φορά είμαστε ικανοποιημένοι για τις εκδηλώσεις στο σχολείο μας το οποίο έχει ευαισθητοποιηθεί απέναντι στο κοινωνικό φαινόμενο δείχνοντας βίντεο για τις φυλεκτικές διακρίσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην ρίζα του και η νεολαία μας πιστεύω ότι έχει ευαισθητοποιηθεί επαρκώς για το θέμα ιδίως τώρα σε καιρούς δύσκολης οικονομικής κρίσης.  Τέλος η μαθήτρια της Γ Τάξης Νάσια Α. είπε ότι το φαινόμενο βιώνουμε συχνά στις μέρες στην εποχή του 210υ αιώνα που θεωρείται αιώνας τεχνολογίας ενώ ο ρατσισμός δεν είμαι μαγκιά αλλά προσβολή στον εαυτό μας. Διευκρίνισε ότι οι άνθρωποι είναι ίσοι αποδεχόμενοι το διαφορετικό και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας στερεί προσωπικές ελευθερίες όπως και δικαιώματα εκτιμώντας ότι είμαστε κατώτεροι. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages