ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΟ 2020 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΟ 2020

Πολλά είναι τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η ευέλικτη εργασία τείνει να γίνει ο κανόνας.Πρόσφατη έκθεση της Regus έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το 50% των εργαζομένων, παγκοσμίως, ήδη δουλεύει εκτός γραφείου κατά μέσο όρο 2,5 ημέρες την εβδομάδα. Η εταιρεία Citrix, σε δική της αναφορά, προβλέπει ότι το 2020 το ποσοστό των εταιρειών που θα προσφέρουν εργασία από απόσταση θα φθάσει το 89%, ενώ μια σχετική έρευνα που διενεργήθηκε από τη Vodafone, δείχνει ότι το 86% των πολυεθνικών εταιρειών θέτει την εφαρμογή της ευέλικτης τηλεργασίας ως θέμα μέτριας ή υψηλής προτεραιότητας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δέκα λόγοι αποδεικνύουν ότι η εργασία από απόσταση βοηθάει εργαζομένους και επιχειρήσεις, διαταράσσοντας το παραδοσιακό ωράριο 9.00 πμ–5.00 μμ στο γραφείο:
  • Λιγότερο άγχος για όσους εργάζονται εκτός γραφείου
Πρόσφατη έκθεση της FlexJobs αναφέρει ότι το 91% των ερωτηθέντων εργαζομένων απάντησε ότι η εργασία από απόσταση τους βοηθάει να φροντίζουν περισσότερο τον εαυτό τους, ενώ το 90% δηλώνει ότι με αυτόν τον τρόπο εργασίας θα μειωνόταν τα επίπεδα του άγχους που έχουν σήμερα.
  • Ποικιλία επιλογών
Το να μπορεί κανείς να επιλέγει είναι πολύ σημαντικό. Γιατί θα πρέπει εργαζόμαστε με έναν καθορισμένο τρόπο; Μέσω της εργασίας από απόσταση, μπορείς να ρυθμίσεις τις δυνάμεις και το πρόγραμμά σου και να αποφύγεις την υπερκόπωση, κερδίζοντας χρόνο γι' αυτά που πραγματικά θες να κάνεις.
  • Γλιτώνουμε χρόνο από τη μετακίνηση προς και από τη δουλειά
Έρευνες αποδεικνύουν πως εκείνοι που μένουν κοντά στον τόπο εργασίας τους ή εργάζονται από απόσταση έχουν λιγότερο άγχος και είναι περισσότερο ευτυχισμένοι.
  • Οι εξ’ αποστάσεως χώροι είναι καλύτεροι από το γραφείο
Πολλοί συνεργατικοί χώροι ή business lounges έχουν καλύτερο περιβάλλον απ' ό,τι τα περισσότερα γραφεία. «Η ευέλικτη εργασία δεν είναι μόνο εργασία από το σπίτι – θα μπορούσε να είναι κάπου κοντά στο σπίτι μας, ένας χώρος με καλύτερες υποδομές» λέει η Κατερίνα Μάνου, Γενική Διευθύντρια της Regus για τα Βαλκάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages