ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 'ΚΑΛΑΜΑΤΑ' - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΠ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 'ΚΑΛΑΜΑΤΑ'

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για το ΠΟΠ ελαιόλαδο Καλαμάτας ζήτησαν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στην πλειοψηφία τους οι ελαιοτριβείς της Τριφυλίας γεγονός που αποδεικνύει την δυναμική του σήματος ποιότητας. Όπως τονίζει σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος ήδη από τα 70 ελαιοτριβεία περισσότερα από το 50% υπέβαλλαν αίτηση για παραγωγή πιστοποιημένου ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτας, ενώ την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με στελέχη της υπηρεσίας μαζί με τους εκπροσώπους του οργανισμού πιστοποίησης Agrocert καθώς σύντομα τα κλιμάκια ξεκινούν τους ελέγχους ποιότητας. Οι έλεγχοι θα γίνουν σε Δώριο, Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι, καθώς ξεκίνησε η έκθλιψη ελαιοκάρπου έχει ξεκινήσει στην ποικιλία κορωνέικη που καλύπτει το 95% της συνολικής παραγωγής, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα αποτελέσουν την σωστή κατεύθυνση για την παραγωγή πιστοποιημένου ελαιολάδου.
  600 ΤΟΝΟΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ
Επίσης μίλησε για άμεσο έλεγχο των αιτήσεων μετά το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει ώστε από φέτος να παράγουμε σημαντικές ποσότητες ΠΟΠ Καλαμάτα με ταυτότητα και αξία. Για την συγκομιδή επισήμανε ότι παρά τις καλές καιρικές συνθήκες η ποιότητα ελαιοκάρπου με την οξύτητα του λαδιού να είναι άριστες με εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Ήδη τον Οκτώβριο έχουν συγκομιστεί 600 τόνοι ελαιολάδου ενώ δυναμικός μήνας είναι ο Νοέμβριος με την εκτίμηση φέτος να αγγίζει πάνω από τους 22.000 τόνους και ίσως φτάσει τους 23.000 τόνους στην καλύτερη περίπτωση, ενώ έκανε αναφορά στην περίοδο έκθλιψης του ελαιοκάρπου εντός του 24ωρου με σωστή μάλαξη σε ιδανική θερμοκρασία.. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages