ΠΑΙΧΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ- Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΙΧΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ- Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ

ΤΑ παιχνίδια των εμπόρων που παίζονται εκτός και εντός Ελλάδας είχαν επισημάνει αναγνώστες μας εύστοχα σε ρεπορτάζ τις τελευταίας ημέρες με την πτώση της τιμής του λαδιού, την ώρα που κορυφώνεται τις επόμενες ημέρες η συγκομιδή του ελαιοκάρπου.
Το γεγονός ότι η χώρα μας μέχρι σήμερα δεν έχει χαράξει ακόμα εθνική στρατηγική για το λάδι παρά την πρόσφατη σύσκεψη με τους υπουργούς Γεωργίας στις Βρυξέλλες αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα καθώς ο κ. Αποστόλου εκτιμάται ότι τα έχει κάνει μαντάρα. Δεν είναι τυχαίο ότι 1ον η επιδότηση ελαιολάδου όπως γράφαμε από τις αρχές Οκτωβρίου πάει για τις γιορτές των Χριστουγέννων με την καθυστέρηση να επιβαρύνει τους καλλιεργητές και 2ον στην σύσκεψη των υπουργών Γεωργίας αποκαλύφθηκε ότι 200.000 τόνοι λαδιού από την Τυνησία που δεν ανήκει στην Ε.Ε. θα μπουν στην ευρώπη χωρίς δασμούς αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα και από τους εταίρους μας.
ΑΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΠ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στην Τριφυλία η τιμή φρέσκου ελαιολάδου ήταν στα 4.10 ευρώ περίπου ενώ τα τελευταία 24ωρα μετά από πιέσεις και παιχνίδια εμπόρων ιδίως από το εξωτερικό κατέβασαν την τιμή στους συνεταιρισμούς μέχρι 3,20 ευρώ το κιλό ή 3,25 στην Κυπαρισσία ενώ σε μια περίπτωση πώλησης το λάδι υποχώρησε στα 2.15 ευρώ το κιλό στα Φιλιατρά. Οι παραγωγοί είναι ανήσυχοι επισημαίνοντας ότι αν το ΠΟΠ καταλήξει σε ευτελιστικές τιμές τότε η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει το παιχνίδι! Παρά το γεγονός ότι αναμένεται αυξημένη παραγωγή μέχρι στιγμής οι έλεγχοι για πιστοποιημένο ΠΟΠ ξεκινούν στις 18/11 στη περιοχή αναδεικνύει την σημασία για τα αγροτικά δεδομένα. Παραγωγός από τα Φιλιατρά μας έλεγε ότι "αν η Πολιτεία δεν σκύψει με ενδιαφέρον στα πραγματικά προβλήματα δεν υπάρχει μέλλον" ζητώντας από το υπουργείο να αφήσει τα παχιά λόγια και τις συσκέψεις και να περάσει στην πράξη!
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages