ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 7Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η 7Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΣΤΗ ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ στο ξενοδοχείο Κανελλάκης στην Κυπαρισσία η 7η Επιστημονική ημερίδα με θέμα Επιπλοκές στην χρόνια νεφρική ανεπάρκεια που οργάνωσε με επιτυχία η Μονάδα Τεχνητού νεφρού Νοσηλευτικής μονάδας Κυπαρισσίας υπό την αιγίδα του Ιατρικού συλλόγου Μεσσηνίας με εισηγήσεις ιατρών ή επιμελητών από τα νοσοκομεία Κυπαρισσίας, Μεσσηνίας, Πατρών, Τρίπολης και Αθηνών. Την ημερίδα παρακολούθησε εκτός από τον ιατρικό κόσμο, παράγοντες υγείας, όπως και στην αρχή ο Διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ που εξήρε το υψηλό επιστημονικό ενδιαφέρον ενημέρωσης από το τοπικό ίδρυμα. Η Συντονίστρια της Μονάδας τεχνητού νεφρού Κυπαρισσίας που αποτελεί μια κορυφαία μονάδα πανελλαδικά με πιστοποίηση κα Αγγελική Ζέρβα τόνισε ότι η ενημέρωση αφορούσε τους ιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και το κοινό της περιοχής στις επιπλοκές της νεφρικής νόσου αλλά και την πρόληψη όπως και τον τρόπο πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Πρόσθεσε ότι η παρουσία εισηγητών ήταν επωφελής για τη περιοχή μας όπως και ο διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ κ. Ζαμπάρας μιλώντας για την στήριξη των νοσοκομείων ώστε να κατοχυρωθεί η υγεία των κατοίκων. Μετά από ερώτηση για την μονάδα της Κυπαρισσίας υπογράμμισε ότι υπάρχει καλύτερη ενημέρωση του κόσμου, αλλά στις δύσκολες εποχές που ζούμε οι πολίτες δεν προσεγγίζουν αρκετά την πρόληψη η οποία παρέχεται δωρεάν και έρχονται στο νοσοκομείο μόλις εμφανιστεί ένα πρόβλημα υγείας αποτελώντας το κύριο αντικείμενο που οφείλουμε να εστιάσουμε.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ
Ο Διευθυντής χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης επισήμανε ότι ήταν μια σημαντική ημερίδα για την περιοχή εξαίροντας το έργο της κα Ζέρβας για την μονάδα που λειτουργεί άψογα προσφέροντας εκπαίδευση στο κοινό και τους ιατρούς. Ο κ. Μάκαρης εξήγησε ότι η αρωγή της κλινικής του νοσοκομείου Καλαμάτας είναι δεδομένη καθώς η νεφρική ανεπάρκεια έχει επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς, ενώ πρόσθεσε όσε ότι αφορά το τοπικό ίδρυμα τοποθετήθηκε λέγοντας ότι η υγεία δεν έχει χρώματα με το νοσοκομείο να παίζει σημαντικό ρόλο στην Δυτική Πελοπόννησο όπως και την Ηλεία και για τον λόγο αυτό πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο ενώ δήλωσε ότι θα είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages