ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ τους επόμενους μήνες η περιβαλλοντική δράση της Ομάδας Enviromental Action μετά από σύσκεψη φίλων της προσπάθειας στα Φιλιατρά. O ένας εκ των ιδρυτών της κίνησης Μπάμπης Γριβοκωστόπουλος για τις προτάσεις της ομάδας τόνισε ότι
"Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2014 και αποτελεί μια έμπνευση νέων ανθρώπων που νοιώθουν υποχρέωση να δράσουν συλλογικά και να προσφέρουν στο χώρο που ζουν, εργάζονται και αναπνέουν. Σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της environmental action, μεταξύ άλλων, έπαιξε και ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος, του οποίου οι υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν την άμεση συμμετοχή του, καθώς είναι υποψήφιος φοιτητής. Έχουμε όλοι υποχρέωση να διατηρούμε καθαρό και να προστατεύουμε το πε-ριβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε. Το περιβάλλον μάς δίνει ζωή. Πρέπει να του δεί-χνουμε καθημερινά το σεβασμό και την αγάπη μας. Στόχος μας είναι όλα αυτά να πε-ράσουν μέσα σε κάθε σπίτι, μέσα σε κάθε παρέα, μέσα σε κάθε δραστηριότητά μας. Επιδίωξή μας να δραστηριοποιηθούμε, να ενδυναμώσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση. Η "Environmental Action" απευθύνεται σε άτομα προοδευτικά, που έχουν καλλιεργήσει την έννοια του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της αγάπης. Η εθελο-ντική μας ομάδα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα φύλα και όλες τις φυλές. Η ηλικία δεν είναι πρόβλημα. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα με μεράκι! Στα μεγάλα κοινά προβλήματα, όπως η περιβαλλοντική κρίση, είμαστε όλοι μέρος του προβλήματος, αν δεν συμμετέχουμε στη λύση. Ο εθελοντισμός είναι η πιο αποτελεσματική μορφή συμμετοχής μας στα κοινά. Μπορούμε να οργανώσουμε ή να συμμετέχουμε σε δράσεις για το περιβάλλον, εντοπίζοντας τις προτεραιότητες στην περιοχή μας και δηλώνοντας με το παράδειγμά μας πως υπάρχει ένας πλανήτης, ένας κόσμος, ένας σκοπός.
Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Ο κ. Γριβοκοστόπουλος πρόσθεσε ότι "Σε ότι αφορά την περιοχή μας, η Τριφυλία αδυνατεί να εκμεταλλευτεί και με-τέπειτα να εξελίξει τη φυσική της ομορφιά, με συνέπεια να αδικεί τον εαυτό της στο πέρασμα των χρόνων. Η καρδιά της μαραζώνει συνεχώς, βλέποντας απορρίμματα σε χώρους όπου αναδεικνύουν το μεγαλείο της και παράλληλα αποτελούν σημείο ανα-φοράς για κάθε επισκέπτη. Ο δήμος οφείλει να αξιολογήσει καλύτερα τη σπουδαιό-τητα της κατάστασης και να δώσει ώθηση καθώς και νέα κίνητρα στους τουρίστες, προκειμένου να επισκεφθούν και να αγαπήσουν τον τόπο. Μέσα από συντονισμένες δημοκρατικές δράσεις και πάντα σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και την δημοτική αρχή αλλά και με το ΥΠΕΚΑ, θα οργανώσουμε ημερίδες για το περιβάλλον και την προστασία του, με επιστημονικές τοποθετήσεις. Παράλληλα υπογράμμισε ότι "Θα οργανώσουμε δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό παραλιών και πολλά άλλα. Ως δήμος έχουμε την ευλογία να διαθέτουμε μεγάλη έκταση αγροτεμαχίων και τη θάλασσα δίπλα μας. Η προσπάθεια κάθε αγρότη στην περιοχή μας είναι και ένα τεράστιο βήμα για την ανάπτυξη. Τα κίνητρα ελάχιστα, εν όψει οικονομικής κρίσης. Με μια συντονισμένη προσπάθεια και συνεννόηση μεταξύ παραγωγού και διοίκησης, κάτι μπορεί να βελτιωθεί".
 ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ 
Σε ερώτηση για τους νέους που ζουν στο τόπο μας κατέληξε λέγοντας ότι "Ζούμε σε μια όμορφη περιοχή, με άφθονο φυσικό πλούτο κι όμως παραμελημένο. Αγαπάμε κάθε κομμάτι αυτού του τόπου και θα προσπαθήσουμε μέσα από την "Environmental Action" να πραγματοποιήσουμε το όνειρο κάθε πολίτη αυτού του τόπου - που φυσικά είναι μια καθαρή, τουριστικά αναπτυσσόμενη περιοχή, με πολίτες που σέβονται και δρουν αρμονικά για το περιβάλλον και αυτόματα για τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ένας τόπος με πολίτες που σέβονται το περιβάλλον αλλά και τον εαυτό τους είναι ευλογημένος. Δεν είναι δύσκολο να το καταφέρουμε, αρκεί να το προσπαθήσουμε. Μέσα από την οικονομική κρίση μπορούμε να αισθανθούμε ξανά ότι εμείς είμαστε κυρίαρχοι και προστάτες του περιβάλλοντος και όχι η τεχνολογία η οποία έδωσε πολλά στον άνθρωπο και στον τόπο αλλά και πήρε ταυτόχρονα άλλα τόσα, όπως η αγάπη, η κοινή δράση και ο εθελοντισμός. Η συνάντηση μας στο καφέ ελίνα ήταν μία ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα να ανταλλάξουμε προτάσεις που αφορούν το περιβάλλον και την αξία του εθελοντισμού μέσα απο αυτό.Με αγάπη σεβασμό και δουλειά.Η προσέλευση ήταν για εμάς πολύ σημαντική.Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο.Προχωράμε με μεράκι και όρεξη"
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages