" ΩΣ ΕΔΩ" ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

" ΩΣ ΕΔΩ" ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

            

               ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΑΙΤΙΑ πολέμου χαρακτήρισαν οι φορείς της Κυπαρισσίας μαζί με τους εργαζόμενους την διακοπή των εργασιών για κτιριακή αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Μονάδας της πόλης δηλώνοντας αγανακτισμένοι με την διαρκή υποβάθμιση σε θέματα υγείας της Τριφυλίας.
Στην συγκέντρωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του ιδρύματος ο εκπρόσωπος κ.Μανώλης Πρασσόπουλος τόνισε ότι ο αγώνας θα έχει συνέχεια, διάρκεια, δύναμη με αφορμή 3 φόβους για την απαξίωση του. Ο πρώτος είναι η διακοπή των εργασιών που αποτελούν το κύριο θέμα για την επάρκειά του, την αποψίλωση του δυναμικού του νοσοκομείου με πονηρές σκέψεις κάποιων που επιθυμούν να γίνει Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου, αλλά και την απαξίωση του από τις κεντρικές υπηρεσίες. Για το έργο αναμόρφωσης επέρριψε ευθύνες στις κεντρικής υπηρεσίες, στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας καθώς έχει καταργηθεί ο οργανισμός λειτουργίας του, καθώς παρά τα έργα της μονάδας στη Καλαμάτα είναι συνεχή και στην Τριφυλία στο μηδέν. Ως εδώ ήταν το μήνυμα των εργαζομένων δρομολογώντας κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον, ενώ μίλησε για κενά και ασάφειες στη μελέτη ανακαίνισης των εξωτερικών ιατρείων με παρατυπίες ως την παραλαβή της με υπογραφή από τους αρμόδιους. Επίσης διερωτήθηκε γιατί ενώ ολοκληρώνεται το ΕΣΠΑ τα έργα σταμάτησαν μόνο στη Κυπαρισσία, ενώ μίλησε για ζωές των πολιτών που δεν πρέπει με βάση της τωρινές ελλείψεις να κινδυνεύσουν, αποδίδοντας την απαξίωση στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν με την ανθρώπινη ζωή να μην αποτελεί προιόν εμπορίας.
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ Η ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΛΥΨΗ
Ο εκπρόσωπος του Δήμου Τριφυλίας Αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης δήλωσε κατηγορηματικά ότι θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια που θα υπονομεύσει την λειτουργία του ιδρύματος και των μονάδων υγείας, λέγοντας ότι η αιτία πολέμου ισχύει για ακύρωση τέτοιων ενεργειών μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Τριφυλίας αλλά και την ανησυχία του για την άσχημη εξέλιξη των πραγμάτων που οδηγείται το ίδρυμα...
Ο εκπρόσωπος των Νοσοκομειακών ιατρών κ. Γιάννης Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι είναι καθολικές οι διαμαρτυρίες των γιατρών όπως και του προσωπικού του, καθώς τα έργα έχουν βαλτώσει, ενώ η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε υποβάθμισή του δηλώνοντας ότι οι γιατροί επιθυμούν να δουλέψει ως ανεξάρτητη νοσηλευτική μονάδα στη περιοχή. Δήλωσε ότι η Τριφυλία και νότια Ηλεία θα στερηθούν σημαντικές παροχές υγείας ζητώντας την συμβολή της τοπικής κοινωνίας από τους Γαργαλιάνους ως την Ζαχάρω.
Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΠΡΟΙΟΝ 
Ο Σαράντος Κουκούμης από την ελάσσονα μειοψηφία επισήμανε ότι συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την αναβάθμισή του σε υλικοτεχνική υποδομή με το έργο που πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά και στα δίκαια αιτήματα για πλήρωση των θέσεων νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών της Τριφυλίας. Επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις που υλοποίησαν τις μνημονιακές πολιτικές οδηγώντας σε απαξίωση την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια παροχή υγείας με αποτέλεσμα ο κόσμος να βάζει το χέρι στην τσέπη. Κατέληξε λέγοντας ότι η περίθαλψη δεν είναι εμπόρευμα σε καμία περίπτωση με την υπόθεση αυτή να αφορά όλους τους φορείς και πολίτες του τόπου μας;.
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Κουτσούλης, ο Πρόεδρος του νομικού προσώπου του Δήμου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος επιστημονικού σωματείου ιατρών κ. Δημήτρης Σαρμαντζής, ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων Τριφυλίας Κώστας Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωποι φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages