Oλοι μαζί ενάντια στην αγροτιά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Oλοι μαζί ενάντια στην αγροτιά

Από κοινού χθες στη συνεδρίαση του ΠεΣυ Πελοποννήσου οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και οι άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου, όχι μόνο ενέκριναν τα αντιαγροτικά πεπραγμένα της Περιφέρειας   Πελοποννήσου την προηγούμενη τετραετία, αλλά και συμφώνησαν και υπερψήφισαν τα μέτρα φωτιά του 3ου Μνημονίου που ξεκληρίζουν τη μικρή και μεσαία αγροτιά και κτηνοτροφία. Όπως ακριβώς πριν τρεις μήνες οι ίδιες δυνάμεις στη Βουλή ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
Με την κοινή τους απόφαση ενέκριναν τα πεπραγμένα της περιφέρειας στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα που:
–  Διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματίες στον κλάδο, μέσα από τα καλάθια αγροτικών προϊόντων, την αγροτοδιατροφική σύμπραξη, τις εκθέσεις ανά την υφήλιο που συμμετέχουν.
–  Διευκολύνουν την επιχειρηματική δράση με τα δημοπρατήρια, το σύνδεσμο εξαγωγέων Πελοποννήσου, τα κτηνοτροφικά πάρκα.
–  Γνωμοδοτούν θετικά για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αδειοδοτήσεις τσιφλικιών, όπως στις Κολλίνες Αρκαδίας, ιχθυοτροφείων, π.χ. της Σελόντα, μονάδων όπως στην Μπέλμπερη, φωτοβολταϊκών, πυρηνελουργείων, κ.α.
Την ίδια ώρα και ενώ είναι γαλαντόμοι στους επιχειρηματίες δεν διαθέτουν ευρώ για μέτρα ανακούφισης και αποζημιώσεις για αγροτοκτηνοτρόφους που πλήττονται από πυρκαγιές, πλημμύρες, παγετούς, ανεμοστρόβιλους, ζωονόσους, κλπ.
Συμφώνησαν στα βασικά εργαλεία ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που είναι η φορολογία από το πρώτο ευρώ και ο διαχωρισμός των αγροτοκτηνοτρόφων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μη.
Απέρριψαν μέτρα στήριξης των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων, όπως κατώτερες εγγυημένες τιμές, περιορισμοί στις εισαγωγές προϊόντων που παράγονται ή μπορούν να παραχθούν στη χώρα, μέτρα ελέγχου των μονοπωλίων και των εμποροβιομηχάνων για τις τιμές πώλησης των αγροτοεφοδίων.
Συναγωνίστηκαν σε προτάσεις και παραφιλολογίες για αντισταθμιστικά, ισοδύναμα ή παράλληλα μέτρα, σε αυτά που προβλέπει το 3ο Μνημόνιο.
Μονόδρομος για την αγροτιά είναι η συσπείρωση στους ενιαίους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους, την επιτροπή των μπλόκων Πελοποννήσου, τα αιτήματα της οποίας εμείς θέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και καταψηφίστηκαν.
Η σφυρηλάτηση του ενιαίου μετώπου και της κοινής πάλης εργατών, αγροτών, κτηνοτρόφων και αυτοαπασχολούμενων, όλων των λαϊκών στρωμάτων που βράζουν στο ίδιο καζάνι αντιλαϊκής πολιτικής είναι μονόδρομος για το λαό.
Το δίκιο της αγροτιάς θα κριθεί στους δρόμους και στα μπλόκα.
Εμείς θα είμαστε εκεί μαζί με τους μικρούς αγροτοκτηνοτρόφους απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ, της ΚΑΠ που ωφελούν τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages