ΣΤΟΧΟΣ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΕΒ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΟΧΟΣ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΕΒ;

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Σύνταγμα στην οδό Ξενοφώντος 5. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ και στο γειτονικό ξενοδοχείο "Αμαλία".
Η έκρηξη της βόμβας έγινε στις 3.35 τα ξημερώματα, ενώ το σημείο είχε αποκλειστεί ήδη από την Αστυνομία, καθώς προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία δύο εφημερίδων. Συγκεκριμένα, άγνωστος (αντρική φωνή) τηλεφώνησε στις 2.50 στην εφημερίδα ΒΗΜΑ και στις 2.55 στην Εφημερίδα των Συντακτών, προειδοποιώντας ότι μέσα στα επόμενα 40 λεπτά θα σημειωθεί έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε άμεσα στον αποκλεισμό της περιοχής, εκκένωσε όλα τα γύρο κτίρια και στις 03.35 έγινε η έκρηξη με εκκωφαντικό θόρυβο που προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας.
Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) καθώς και αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες από νωρίς είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους ενώ αυτή την ώρα παραμένει κλειστή μόνο η Ξενοφώντος.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε μέσω ωρολογιακού μηχανισμού. 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
Οι ζημιές από την έκρηξη
Στο σημείο που είχε τοποθετηθεί η βόμβα, αμέσως μετά την έκρηξη δημιουργήθηκε κρατήρας. Σημαντικές υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί και στα γειτονικά κτίρια, στο ξενοδοχείο Αμαλία αλλά και στην κυπριακή πρεσβεία, καθώς η οδός Ξενοφώντος είναι ένας στενός δρόμος, με αποτέλεσμα το οστικό κύμα να εκτονωθεί εκεί και να προκαλέσει ζημιές.
Στόχος ο ΣΕΒ και το 2010
Το 2010 τα γραφεία του ΣΕΒ, αλλά του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου, είχαν γίνει ξανά στόχος, όταν είχε κλείσει η συμφωνία Cosco με ΟΛΠ.
Κλειστός ο σταθμός του τραμ στο Σύνταγμα 
Δεν λειτουργεί ο σταθμός του Τραμ στο Σύνταγμα, τελευταία στάση στη γίνεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ όσοι κινούνται από το κέντρο προς τις άλλες περιοχές της Αθήνας θα πρέπει να κινηθούν ως τη Βουλιαγμένης με τα πόδια.
Κλειστά τα γραφεία του Συνδέσμου
Την επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία αναμένει η διοίκηση του ΣΕΒ, σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του Συνδέσμου, επί της οδού Ξενοφώντος. Τα γραφεία παραμένουν κλειστά έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα από την ΕΛΑΣ, κάτι που αναμένεται αργά το μεσημέρι, οπότε δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εικόνα για την έκταση των ζημιών μέσα στο κτίριο.
Χωρίς επιτήρηση η περιοχή
Στο κτίριο του ΣΕΒ δεν υπάρχει φύλακας τις βραδυνές ώρες ενώ δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιτήρηση της οδού το βράδυ παρά το γεγονός ότι εκτός από τον ΣΕΒ στον ίδιο δρόμο βρίσκονται η πρεσβεία της Κύπρου και τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. Επίσημη αντίδραση από τον ΣΕΒ αναμένεται αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages