ΚΡΙΣΙΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

ΚΡΙΣΙΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Για θέματα που αφορούν στη λειτουργία των δήμων, τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά και την αναζήτηση κοινού μετώπου αιρετών και εργαζομένων για την επίλυσή τους, συζήτησαν ο πρόεδροςτης ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στη συνάντηση που είχαν παραμονές των Χριστουγέννων.
"Δεν θα είναι ήρεμο το 2016. Πιστεύουμε στον απόλυτο βαθμό στο αυτοδιοίκητο της Αυτοδιοίκησης, που πάει να καταρριφθεί. Πρέπει να πούμε αλήθειες που, όμως, να έχουν βάση", δήλωσε ο κ. Πατούλης.
Και πρόσθεσε: "Θεωρώ ότι αυτήν τη στιγμή αιρετοί και εργαζόμενοι πρέπει να μιλάμε αυτοδιοικητικά, καθαρά και χωρίς ιδεοληψίες και να υπαγορεύσουμε από τα κάτω προς τα πάνω τις λύσεις. Η αντίληψη της κεντρικής εξουσίας απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εξακολουθεί να είναι ίδια: Η Αυτοδιοίκηση να είναι ο φτωχός συγγενής που τον εκμεταλλεύεται για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της. Αν βρούμε τη περπατησιά μας και συνεργαστούμε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε όφελος των τοπικών κοινωνικών και της ανάπτυξης της χώρας. Και ανεξάρτητα του τι πιστεύει κανείς πρέπει να σταθούμε στην ίδια όχθη».
Ιδιωτικοποιήσεις, προσλήψεις και αξιολόγηση
Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκ μέρους της ΠΟΕ-ΟΤΑ τέθηκε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων, που όπως τόνισαν προωθείται με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού και κατέθεσαν το αίτημά τους να πιέσει η ΚΕΔΕ να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
Παράλληλα ζήτησαν να ξεπαγώσουν και οι προσλήψεις από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ και να οριστικοποιηθούν οι προσλήψεις για όσους υπηρετούν ήδη στους δήμους, ενώ υπεραμύνθηκαν της εφαρμογής της 6ωρης απασχόλησης του παιδαγωγικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς και της αυτοδίκαιης παράτασης των συμβάσεων για ένα χρόνο στην καθαριότητα.
Σε ότι αφορά στο νέο μισθολόγιο τόνισαν ότι θίγονται περισσότερο οι εργαζόμενοι στους δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages