ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 31ΧΡΟΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΣΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΠΟ 31ΧΡΟΝΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΣΕ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΗΛΕΙΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απάτης στον Πύργο Ηλείας και σαράντα έξι (46) περιπτώσεις απόπειρας απάτης, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (20.12.2015) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του. Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος. Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του αστυνομικού ή του δικηγόρου ή του γιατρού και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και της μεσολάβησης τους για τυχόν ευνοϊκή μεταχείρισή του, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 29-9-2015 έως και χθες (20.12.2015), στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν σαράντα έξι (46) άτομα, ενώ είχαν εξαπατήσει μία (1) ηλικιωμένη ημεδαπή, στο Πύργο Ηλείας. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ανέρχεται στις -490.000- ευρώ περίπου. Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα (1) όχημα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages