Ν. Γόντικας: Τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου είναι φιλέτα για τους εφοπλιστές - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Ν. Γόντικας: Τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου είναι φιλέτα για τους εφοπλιστές

“Φαίνεται ότι τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου είναι φιλέτα για τους εφοπλιστές και τους καπιταλιστικούς ομίλους, που έχουν συγκεντρώσει τεράστιο πλούτο από το μόχθο του λαού, τους επιδοτείτε Κυβέρνηση και Ε.Ε με ζεστό χρήμα και ψάχνουν έξοδο για κερδοφορία.” Επεσήμανε στην παρέμβασή του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ με θέμα την ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού κόλπου. Αναλυτικά η ομιλία του κ. Γόντικα: «Έτσι άλλος ένας εφοπλιστής, σε περίοδο βαθιάς κρίσης που βογγάει η εργατική λαϊκή οικογένεια, επεκτείνει την δραστηριότητά του στον τουρισμό για υψηλά βαλάντια .
 Πρόκειται για την επένδυση κατασκευής 50 κατ αρχήν πολυτελών κατοικιών σε παραλιακό μέτωπο στην Ελαία Τριφυλίας μήκους 3,5 χλμ, σε έκταση που χάρισε (!!!) ο βασιλιάς στο σταβλάρχη του, που τριπλασιάστηκε στη συνέχεια ,προφανώς με καταπατήσεις, που «νομιμοποιήθηκε» με μάρτυρες από την Πάτρα και την Αθήνα που περνώντας με το τρένο έβλεπαν τις αραποσιτιές και με τέτοια φαιδρά !! τελικά κατοχυρώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στην ιδιοκτησία του Κανελλάκη από τον οποίο το αγόρασε ο εφοπλιστής. Αποτέλεσμα των έντονων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων των κατοίκων ήταν και η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας (81/2-5-2013 ) το οποίο αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα «δεν συνάδει με το πνεύμα της προστασίας του περιβάλλοντος και την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης της Περιοχής». Στο εξής Περιφέρεια και Δήμος δεν στηρίζετε τις προτάσεις των κατοίκων για απαλλοτρίωση των εκτάσεων που σήμερα κατέχει ο εφοπλιστής και την χρηματοδότηση δημοσίων και δημοτικών παρεμβάσεων ήπιας μορφής που θα εξυπηρετούν τους κατοίκους, τους λουόμενους, τους κατασκηνωτές ,αλλά και τους επισκέπτες σε αυτήν την ιδιαιτέρου κάλλους και οικολογικής σημασίας περιοχή.
Δεν πήραν κανένα μέτρο για να πληρώσει τα πρόστιμα και να αποκαταστήσει το χώρο ο εφοπλιστής που παράνομα και χωρίς άδεια κατασκεύασε πέντε δρόμους ,και όργωσε την περιοχή καταστρέφοντας θίνες Αυτή την ανάπτυξη την καπιταλιστική στηρίζετε που μας έφερε εδώ που φτάσαμε. Για τα συμφέροντα και την επένδυση του εφοπλιστή φέρατε το θέμα στο ΠεΣυ και όχι για την ανάπτυξη που ωφελεί τους αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, το λαό της περιοχής. Όσα κοσμητικά επίθετα κι αν χρησιμοποιήσετε, αειφορική και βιώσιμη ανάπτυξη σήμερα, πράσινη κι εξωστρεφής χθες κι άλλα τέτοια, δεν μπορείτε ν’ αποκρύψετε ότι πρόκειται για καπιταλιστική ανάπτυξη...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages