«Ο Κυπαρισσιακός κόλπος αποτελεί μοχλό ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

«Ο Κυπαρισσιακός κόλπος αποτελεί μοχλό ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας»

Ο επικείμενος χαρακτηρισμός ως Εθνικό Πάρκο, δηλαδή η απαγόρευση οποιασδήποτε οικονομικής ή άλλης εκμετάλλευσης, μιας σημαντικά μεγάλης σε έκταση περιοχής του κυπαρισσιακού κόλπου, θα προκαλέσει αδιαμφισβήτητα τεράστιο οικονομικό και αναπτυξιακό πλήγμα και μάλιστα εν μέσω της δυσκολότερων οικονομικών συνθηκών που διανύει η χώρα μας. Πέρα από τα τεχνοκρατικά και διοικητικά ζητήματα, για τα οποία οι αρμόδιοι θα αποφανθούν, θα πρέπει να αποφασίσουμε όλοι και πρωτίστως οι πολίτες, ποιος είναι ο δρόμος για την στρατηγική ανάπτυξη της περιοχής ο οποίος σαφέστατα θα πρέπει να συνάδει με την ελληνική νομοθεσία και την προστασία του περιβάλλοντος. Και αυτός ο δρόμος κατά τη γνώμη μου, δεν μπορεί να είναι άλλος, από τον δρόμο της αγροτικής και τουριστικής ανάπτυξης.
 Δήμος Τριφυλίας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Μεσσηνίας, ο μεγαλύτερος σε έκταση, με εύφορη γη, πρωταθλητής στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, με δεκάδες σχέδια βελτίωσης σε εξέλιξη και με ενεργούς αγρότες. Ταυτόχρονα, στον κυπαρισσιακό κόλπο εκτείνεται μια υπέροχη παραλία πολλών χιλιομέτρων με μοναδικά χαρακτηριστικά, που αποτελεί πόλο έλξης από τουρίστες και επενδυτές. Η χελώνα καρέτα – καρέτα συνυπάρχει εδώ και πολλά χρόνια με τους ανθρώπους και παρά τις όποιες παραβατικές συμπεριφορές από την ανθρωπινή δραστηριότητα έχουν διαπραχθεί, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι αυτή που έχει διαφυλάξει στο έπακρο, το σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει με τις χελώνες στην περιοχή. Και μου φαίνεται αδιανόητο, στην Ελλάδα του 2015, να μην είμαστε ικανοί να ολοκληρώσουμε ένα σχέδιο συνύπαρξης ανθρώπων και χελωνών το οποίο δεν θα καταδικάζει μια ολόκληρη περιοχή στην παρακμή μέσω του οικονομικού αποκλεισμού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages