ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ;

Τις παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ επί του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» παρουσίασε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι στις προβλεπόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου υπάρχουν θετικές ρυθμίσεις που είχε προτείνει η ΚΕΔΕ. Όμως υπάρχουν κι άλλες που επιδέχονται τροποποίησης καθώς είτε αντιμετωπίζουν μερικώς ζητήματα, είτε με την ψήφισή τους ως έχουν, δημιουργούν αφενός δυσλειτουργίες, αφετέρου «φορτώνουν» το κόστος εφαρμογής τους στα ήδη προβληματικά οικονομικά δεδομένα των δήμων.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπιστεί από την Πολιτεία με τρόπο που δεν θα θίγει το αυτοδιοίκητο των Δήμων Ειδικότερα μεταξύ των άλλων : Για τα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε θετικές τις διατάξεις που εισάγονται και αφορούν την θεσμοθέτηση του καθεστώτος των βαρέων και ανθυγιεινών, την πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων, τις διευκρινίσεις σχετικά με τις άδειες των ωφελουμένων, την μη μεταβολή των αμοιβών και τον καθορισμό της αμοιβής της βραδινής εργασίας.
Ωστόσο εξέφρασε την ένσταση της ΚΕΔΕ για τη δυνατότητα που δίνεται στους συναρμόδιους Υπουργούς, να επιβάλλουν κυρώσεις στους επιβλέποντες φορείς πλην των προβλεπόμενων κυρώσεων. Πρότεινε τις εξής συμπληρώσεις: Να συμπεριληφθεί στην επόμενη ΚΥΑ διάταξη για την αύξηση του χρονικού διαστήματος υλοποίησης των προγραμμάτων της Κοινωφελούς εργασίας σε 12 μήνες. Να δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να προσλαμβάνουν το προσωπικό διαδοχικά, εντός του χρονικού πλαισίου υλοποίησης του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages