ΙΣΧΥΡΟ BRAND NAME ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΟΛΥΜΠΙΑ-ΗΛΕΙΑ! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΙΣΧΥΡΟ BRAND NAME ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΟΛΥΜΠΙΑ-ΗΛΕΙΑ!

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, στις 13 Δεκεμβρίου 2015 ημέρα Κυριακή, η 2η ημερίδα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης του “Κυπαρισσιακού κόλπου” με σεβασμό στο περιβάλλον ,από την πρωτοβουλία συνεργασίας τουριστικής ανάπτυξης στον συνεδριακό χώρο του Natura Club & Spa. Υπό τον εξαίρετο πρόλογο και τον άψογο συντονισμό του εκπαιδευτικού Γεώργιου Ζήρου και τις σπουδαίες τοποθετήσεις των εισηγητών κύριων :
1) Αλέξανδρου Κυριακίδη (tour operator), απολογισμός παρελθούσης τουριστικής περιόδου,
2) Δημητρίου Παπακωνσταντόπουλου (δικηγόρου παρ αρείω πάγω),πρόταση ίδρυσης φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης “Κυπαρισσιακού κόλπου” με σεβασμό περιβάλλον,
3)Αντωνίου Τζαναβάρη(επιχειρηματία) υφιστάμενες υποδομές, χάραξη στρατηγικού πλάνου επιμήκυνσης  του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην περιοχή μας,
4) Νικολάου Μπατιστάτου(πολιτικού μηχανικού με εξειδίκευση στον τουρισμό Α.Μ.Ε.Α)προσβασιμότητα τουριστών ατόμων με ειδικές ανάγκες
5) Πέτρου Αρουκάτου (οικονομολόγου) ενημέρωση βασικών αρχών εξυπηρέτησης πελάτη –marketing υπηρεσιών – τεχνικές των πλήσεων.
ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ Η ΗΛΕΙΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
Τα ανωτέρω αποτέλεσαν την πολυδιάστατη και υψηλού επιπέδου θεματολογία της ημερίδας η οποία υποστηρίχτηκε από εισηγητές πολύπειρους και οραματιστές των οποίων ο έπαινος και οι προσωπικές ευχαριστίες των οργανωτών και ακροατών δικαιωματικά τους αξίζουν. Με σύνθημα Πελοπόννησος – Ολυμπία- Κυπαρισσιακός Κόλπος ,προορισμός κάθε ταξιδευτή κάθε οδοιπόρου, με σκοπό την ανάδειξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου σε ένα ισχυρό Brand Name, με εμφανή τα οφέλη για τις τοπικές μας κοινωνίες.
Με στόχο την σύσταση φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ήπιας τουριστικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον αποτελούμενης από άτομα τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγους, ανθρώπους του επιχειρείν, απλούς πολίτες. Με μέσα την οργάνωση συνεδρίων και ανάπτυξη άμεσων πρωτοβουλιών και δράσεων. Με μήνυμα φύση – πολιτισμός – μεσογειακή διατροφή.
Να ποιο είναι το όραμα των οργανωτών και με αυτό δηλώνουμε παρόντες στο σημερινό επιτακτικό χρέος για την κοινωνική, οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Με την πεποίθηση ότι ήρθε ο καιρός της “αφύπνισης “ και δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ή πρόφαση για την καθήλωση σε υπανάπτυξη όλων των περιοχών όμορων του Κυπαρισσιακού Κόλπου αλλά αντίθετα το εξαιρετικό κλίμα, και περιβάλλον να αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα και εφαλτήριο για την δημιουργία ενός ποιοτικού μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης όπου η ανθρώπινη παρουσία θα συνυπάρχει αρμονικά με την αρμόζουσα προστασία και ισορροπία των ειδών του οικοσυστήματος και του περιβάλλοντος.
Κλείνοντας τις εργασίες της, η 2η ημερίδα της “Πρωτοβουλίας συνεργασίας τουριστικής ανάπτυξης του Κυπαρισσιακού Kόλπου” για την ίδρυση του ως άνω φορέα έγινε δεκτή ήδη με ενθουσιασμό και δεχόμαστε αιτήματα συμμετοχής και φιλοξενίας στις επόμενες κινήσεις για την υλοποίηση του φορέα. Με δεδομένο ότι ο Κυπαρισσιακός Κόλπος ενώνει τους δύο νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας και μπορεί να σταθέι σαν γέφυρα επικοινωνίας των περιφερειών Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου. Κατόπιν σχετικής πρόσκλησης ,η επόμενη ημερίδα για την τελική διαβούλευση υλοποίησης του ως άνω φορέα προγραμματίζεται να λάβει χώρα (την άνοιξη 2016)στην αρχαία Ολυμπία, παγκόσμιο φωτοβόλο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού και η μεθεπόμενη στην Αρχαία Μεσσήνη μνημείο επίσης παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages