ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ''ΚΑΝΟΝΙΑ'' ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ''ΚΑΝΟΝΙΑ'' ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Και το τελευταίο ευρώ που θα καταφέρουν να εισπράξουν μέσα στις γιορτές, περιμένουν... πλέον δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, για να δουν αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν παρακάτω ή θα αναγκαστούν να προβούν σε απολύσεις και κλείσιμο καταστημάτων. Παράγοντες της αγοράς έχουν λάβει το μήνυμα από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ότι η εορταστική κίνηση είναι η τελευταία τους ελπίδα που θα δείξει αν θα ανακτήσουν την ρευστότητα που έχουν ανάγκη για να μπορέσουν να πληρώσουν τους προμηθευτές και άλλες υποχρεώσεις τους σε υπαλλήλους και στο κράτος.
 Οι ίδιοι παράγοντες θεωρούν απολύτως καθοριστική την στάση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού που, αν καταφέρει με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, να ... «επιμείνει ελληνικά», επιλέγοντας να στηρίξουν με τις αγορές του προϊόντα και επιχειρήσεις που δίνουν θέσεις εργασίας και προοπτική σε εργατικά χέρια στη χώρα μας, τότε μπορεί τα προβλήματα να μετριαστούν και να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ωστόσο η κίνηση της εορταστικής αγοράς έως τώρα δεν επιτρέπει ιδιαίτερη αισιοδοξία και πολλοί προεξοφλούν ήδη ότι αμέσως μετά θα επακολουθήσει «γενικό ξεκαθάρισμα». Ήδη οι προμηθευτές έχουν περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την πίστωση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, από το φόβο μήπως σκάσουν «κανόνια» που θα συμπαρασύρουν και τους ίδιους. Πολλά καταστήματα και μεγάλες αλυσίδες έχουν περιορισμένο στοκ ή και ελλείψεις στις αποθήκες τους, είτε γιατί οι ίδιοι είχαν κάνει συγκρατημένες προπαραγγελίες, είτε γιατί οι προμηθευτές δεν τους δίνουν πια εμπόρευμα με τους όρους και τις ευκολίες που το έκαναν παλαιότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages