ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων στην ευρύτερη επικράτεια του Δήμου όπως αυτή προτάθηκε δημόσια στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το Δημοτικό Συμβούλιο και ως εκ τούτου είναι αδιαπραγμάτευτη όχι μόνο η διατήρηση αλλά και η ενίσχυση των λειτουργούντων Αστυνομικών Τμημάτων Γαργαλιάνων, Κοπανακίου, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Τα εν λόγω Αστυνομικά Τμήματα προστατεύουν τριάντα χιλιάδες πολίτες , υπερδιπλάσιους την καλοκαιρινή περίοδο και καλύπτουν ευρύτερες περιοχές με γεωγραφικές και άλλες ιδιαιτερότητες.
 Πιο συγκεκριμένα: Το Α.Τ Γαργαλιάνων αστυνομεύει την πόλη των Γαργαλιάνων που είναι έδρα Ειρηνοδικείου και την ευρύτερη περιοχή που επεκτείνεται μέχρι και την τουριστική μονάδα Costa Navarino. Στεγάζεται σε κτίριο του Δήμου . Το Α.Τ Κοπανακίου αστυνομεύει τον Βόρειο ορεινό όγκο του Δήμου με διάσπαρτες κοινότητες και των όμορων πρώην δήμων Δωρίου και Είρας. Κλοπές , διαρρήξεις , λαθροϋλοτομία ,κειμήλια εκκλησιών και οι υπερήλικες κάτοικοι απαιτούν την συνέχιση λειτουργίας του τμήματος το οποίο διαθέτει ιδιόκτητο σύγχρονο κτίριο. Α.Τ Κυπαρισσίας έδρα Δήμου, λειτουργία πρωτοδικείου και εισαγγελίας ( προσαγωγές, μεταγωγές , συνεδριάσεις δικαστηρίων κλπ) Α.Τ Φιλιατρών αστυνομεύει την πόλη των Φιλιατρών και της ευρύτερης περιοχής με το ένα τέταρτο του πληθυσμού επίσημα αλλοδαποί πέραν των ανεξέλεγκτα διακινούμενων. Έχει επομένως ανάγκη αυξημένης αστυνόμευσης.
 Ο πολίτης νιώθει ασφαλής όταν έχει δίπλα του τον αστυνομικό. Η ασφάλεια των πολιτών είναι υποχρέωση της πολιτείας και αυτή οφείλει να την προσφέρει χωρίς εκπτώσεις. Η όποια μεταρρύθμιση προγραμματίζει η πολιτεία θα πρέπει να αφορά την αναβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών με ταυτόχρονη αύξηση των υπηρετούντων αστυνομικών.
 Εκφράζοντας και την ομόθυμη βούληση των πολιτών του Δήμου απαιτούμε : 
Να παραμείνουν ανοικτά τα Α.Τ Γαργαλιάνων, Κοπανακίου, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. 
Τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας \η σύσταση και λειτουργία Τουριστικής Αστυνομίας 
Τη συνέχιση λειτουργίας του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας 
Την ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας. 
Η έλλειψη ουσιαστικής αστυνόμευσης μειώνει το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών , αναστέλλει κάθε δημιουργική δραστηριότητα , αυξάνει την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Ο Δήμος εκτείνεται σε 650 τ.χιλ και η απόσταση του Νοτιότερου σημείου του Δήμου – Costa Navarino από το βορειότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages