ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Η αποτυχία του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας να λειτουργήσει ως πραγματικό εργαλείο χρηματοδότησης νέων επενδύσεων οδήγησε στην απόφαση της κυβέρνησης να βρεθεί ένα κοινό Ταμείο που θα επιδοτεί δάνεια για τους δικαιούχους όλων των ειδών αναπτυξιακών προγραμμάτων (Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, ΠΑΑ 2014-2020, Αλιεία). Μάλιστα, σήμερα, θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη μεταξύ των γενικών γραμματέων των υπουργείων που «τρέχουν» τέτοια προγράμματα, ώστε να «κουμπώσει» αυτό το Ταμείο με την Αναπτυξιακή Δημόσια Τράπεζα, που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση.
Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Χαράλαμπος Κασίμης, δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα για τα είδη χρηματοδότησης και κάλυψης αυτού του Ταμείου, εκτός από το ότι θα είναι Εγγυοδοτικό, με όλη τη σημασία της λέξης.
Πάντως, στο αμέσως επόμενο διάστημα «θα αναθέσουμε μία ex ante μελέτη για να βρεθούν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία», δήλωσε ο κ. Κασίμης.
Φιλόδοξος ο στόχος για το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης: Να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας
«Να οργανώσουμε τον αγροτικό χώρο για βιώσιμη γεωργία, βιώσιμη κτηνοτροφία και αλιεία», είναι το «σλόγκαν» για το νέο ΠΑΑ 2014-2020, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Στάθηκε ιδιαίτερα στη διευκόλυνση της εγκατάστασης των νέων γεωργών, καθώς «δεν επαρκούν οι ενισχύσεις από τον πρώτο πυλώνα. Θέλουμε τουλάχιστον 25.000 νέους αγρότες να μπουν στην παραγωγή», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
Ο κ. Κασίμης αναφέρθηκε αρχικά στο «παραμελημένο» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, το οποίο θα έχει σχεδόν διπλάσιο προϋπολογισμό από την περίοδο 2007-2013. Στόχοι του θα είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της αλιείας, ενίσχυση ανταγωιστικότητας, προστασία του περιβάλλοντος και διατήρηση συνοχής στις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages