Νέες καταγγελίες Βουδούρι για «καπέλο» 20 εκατ. Ευρώ σε οικισμούς προσφύγων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Νέες καταγγελίες Βουδούρι για «καπέλο» 20 εκατ. Ευρώ σε οικισμούς προσφύγων

Λένε πως κάθε κρίση κρύβει ευκαιρίες. Οταν αντιμετωπίζεται με πρόχειρες σκηνές, σάντουιτς και πούλμαν, το «πάπλωμα» είναι σχετικά μικρό για να ανεβάσει τις… θερμοκρασίες. Οταν όμως αφορά τη μόνιμη -ουσιαστικώς- διαμονή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, τα κονδύλια είναι πάρα πολλά για να μην ανοίξουν την όρεξη στους διαχειριστές των κρίσεων, όπως δείχνουν οι νέες αποκαλύψεις του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα Υποδοχής Οδυσσέα Βουδούρη.
Δέκα μέρες μετά την παραίτησή του, ο κ. Βουδούρης μίλησε χθες σε συνέντευξη Τύπου για «παράλληλο σύστημα Μουζάλα» αποδίδοντας στον έως πρότινος προϊστάμενό του αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής «φαραωνικά σχέδια» και «ακατανόητες καθυστερήσεις» που θα οδηγήσουν σε απευθείας αναθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τη χειμερινή στέγαση των προσφύγων. Ο κ. Βουδούρης περιέγραψε ως εφιαλτικό το πεντάμηνο της παραμονής του στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ειδικά το διάστημα μετά τον Ιούνιο, όταν θέλησε να πάρει πρωτοβουλίες και να ασκήσει πολιτική σε ολόκληρο το σύστημα υποδοχής των προσφύγων. Τότε που ο κ. Μουζάλας και οι προσωπικοί του σύμβουλοι άρχισαν με προφορικές εντολές και ολιγόλογα σημειώματα να του ακυρώνουν κάθε κίνηση, όπως εκείνη για την πρόσληψη 118 ατόμων από την Υπατη Αρμοστεία που θα μπορούσαν να προσφέρουν έργο στις δομές φιλοξενίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages