ΙΚΑ και ΟΑΕΕ «σπάνε τον κουμπαρά»… - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

ΙΚΑ και ΟΑΕΕ «σπάνε τον κουμπαρά»…

Μετά το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ θα υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση ύψους 150 εκατ. ευρώ από τον «κουμπαρά» του ΑΚΑΓΕ (ο λογαριασμος αλληλεγγύης των επόμενων γενεών).
Ο οργανισμός ασφάλισης ελευθέρων επαγγελματιών βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση καθώς τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,7 δισ. ευρώ προέρχονται από ασφαλισμένους που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Όσων αφορά το ΙΚΑ, το έλλειμμα του εκτοξεύτηκε στα 2,099 δισ. ευρώ φέτος, από 950 εκατ. ευρώ πέρυσι, λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της κάμψης των εσόδων. Κατά την διάρκεια του ΔΣ του ΙΚΑ σήμερα θα υπάρξει εισήγηση, όπου επισημαίνεται η ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης από το ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Γενεών), προκειμένου να καλύψει μέρος από του συνεχώς διευρυνόμενο έλλειμμά του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΙΚΑ για να ανταποκριθεί στην έγκαιρη καταβολή των συντάξεων θα πρέπει να προχωρήσει σε παύση πληρωμών προς τρίτους, για τους οποίους εισπράττει εισφορές και οφείλει να πληρώνει (πχ ΕΟΠΥΥ, ΕΤΕΑ ή ΟΑΕΔ), σε πρόσθετη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και σε επιπλέον χρηματοδότηση από το ΑΚΑΓΕ. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων -ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ): «Με τις χειρότερες, για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους, προϋποθέσεις θα λήξει το 2016 για το ΙΚΑ που, από την 1/1/2017, θα «στεγάσει» ως ΕΦΚΑ, κατόπιν της ενοποίησης – εξπρές, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages