ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΞΑΝΑ ΤΟ ΠΑΤΡΑ-ΠΥΡΓΟΣ

Ανεβλήθη κυριολεκτικά την τελευταία ημέρα η προγραμματισμένη για την Τρίτη στις 27 Σεπτεμβρίου 4η εργολαβία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Κυλλήνη-Βάρδα μήκους 9χλμ και κόστους 70εκ.ευρώ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο η ημέρα διεξαγωγής της.
Με αυτή την εργολαβία θα είχε δημοπρατηθεί ο μισός αυτοκινητόδρομος και θα απέμεναν οι υπόλοιπες 4 εργολαβίες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υποδομών, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη της 5ης εργολαβίας, μέσα στον Οκτώβριο η προκήρυξη της 6ης εργολαβίας ενώ στο τέλος του έτους αναμένεται η προκήρυξη της 7ης και 8ης εργολαβίας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο σημεία. Το πρώτο είναι ο ανάδοχος που θα προκύψει καθώς στις πρώτες τρεις επικράτησε η ΚΞ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα με έκπτωση που κυμάνθηκε πάνω από 50%. Το δεύτερο είναι η χάραξη στην Κάτω Αχαγιά όπου οι φορείς της περιοχής έχουν ζητήσει εναλλακτική "νότια" χάραξη. Μάλιστα στις 13 Σεπτεμβρίου κατατέθηκε και επίκαιρη ερώτηση από τον βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ Ανδρέα Κατσανιώτη σχετικά με το θέμα της χάραξης.
Στο κείμενο της ερώτησης ο βουλευτής αναφέρεται στη δέσμευση του Υπουργείου να εξεταστεί το αίτημα με παράλληλη παράδοσης προμελέτης για το τμήμα αυτό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Στην ερώτηση του ο κος Κατσανιώτης ζητά να μάθει αν έχει ξεκινήσει η προμελέτη για τη νότια χάραξη και αν κατατεθεί μέχρι τέλος Σεπτέμβρη όπως επίσης και το χρονοδιάγραμμα με την αλλαγή της χάραξης. Ωστόσο πηγές κοντά στο έργο αναφέρουν ότι είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξει η χάραξη καθώς κάτι τέτοιο θα επέφερε καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των τμημάτων κατά 4-5 χρόνια καθώς θα έπρεπε να γίνουν από την αρχή απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές (αν προκύψουν) και βέβαια νέες μελέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages