ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
Έργα και δράσεις του εξόχως σοβαρού και σημαντικού ποσού της τάξεως των 400.000 ευρώ στερείται ο δήμος Τριφυλίας εξαιτίας παλιών δανείων των Καποδιστριακών δήμων, που από την πρώτη του έτους ενεργοποιήθηκαν οι τοκοχρεωλυτικές τους δόσεις.
 «Από 1η Ιανουαρίου ενεργοποιήθηκαν οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις δανείων (σ.σ. πρώην δήμου Γαργαλιάνων κυρίως) με αποτέλεσμα ο δήμος Τριφυλίας να στερείται έργα και δράσεις ποσού 400.000 ευρώ ετησίως», ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, Μαρία Πανουσιοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής για το προσχέδιο προϋπολογισμού του δήμου Τριφυλίας έτους 2017! Ανατρέχοντας στο αρχείο, στην αντίστοιχη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2016, το Σεπτέμβριο του 2015, διαπιστώνεται πως, η ίδια είχε αναφέρει ότι, «Μέχρι 31/12ου του 2015 έχουν παγώσει τα δάνεια του δήμου. Ο δήμος έχει οφειλή σε δάνεια 3.265.000 ευρώ. Για μία τριετία δεν πληρώνει τοκοχρεολύσια. Φανταστείτε ότι το 2016 θα αρχίσουν να πληρώνονται και δόσεις δανείων που, σε ετήσια βάση, θα φθάνουν περίπου τις 700.000 ευρώ, 670.000 ευρώ είναι!», συμπληρώνοντας ότι, «αυτά είναι δάνεια που τα έφεραν οι Καποδιστριακοί δήμοι.
Ο Καλλικρατικός δήμος Τριφυλίας δεν έχει πάρει κανένα δάνειο!». Σε εκείνη τη συνεδρίαση, ακολούθως είχε τονίσει ότι, «Ο δήμος Τριφυλίας, κατά την Απογραφή (σ.σ. το 2011), παρέλαβε 4.095.614,53 ευρώ σε δάνεια κι εμείς καλούμαστε τώρα να διαχειριστούμε 3.265.00 ευρώ σε δάνεια». Όπως έχει ειπωθεί και σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, 2011 – 2014, έγινε αποπληρωμή μέρους των δανείων ενώ για ένα δάνειο, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο και έρχεται από τον πρώην δήμο Γαργαλιάνων, η αποπληρωμή του – ήταν γνωστό άλλωστε – θα ξεκινούσε, όπως και ξεκίνησε, από την 1η Ιανουαρίου 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Θ», η κα Πανουσιοπούλου είχε πει ότι, το χρηματικό ποσό για την αποπληρωμή των δανείων, δηλαδή οι 670.000 ευρώ, που τότε είχε αναφέρει, θα κρατούνται – παρακρατούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και εάν ο δήμος εάν δεν έχει εξασφαλίσει από ίδια έσοδα, θα είναι ελλειμματικός.
 Είτε 400.000 ευρώ, που ανέφερε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ο.Ε. για το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2017, είτε 670.000 ευρώ που είχε αναφέρει στην αντίστοιχη συνεδρίαση για το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2016, το σίγουρο είναι ότι ο δήμος Τριφυλίας στερείται έργα και δράσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εξαιτίας παλιών δανείων των Καποδιστριακών δήμων! Και, για να μην είναι ελλειμματικός ο προϋπολογισμός και ο δήμος, αυτό το «κενό» πρέπει να καλύπτεται από ίδια έσοδα του δήμου. Καλύπτεται, δηλαδή, από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι κάτοικοι και δημότες του δήμου Τριφυλίας, οι οποίοι, ουσιαστικά, είναι εκείνοι που «αποπληρώνουν» τα δάνεια με έμμεσο τρόπο. Και, μάλιστα, δάνεια άλλων και για άλλους, παλιούς, πρώην δήμους, πληρώνουν σήμερα όλοι οι δημότες της Τριφυλίας οι οποίοι τότε ήσαν δημότες άλλων, παλιών, πρώην δήμων της περιοχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages