Τσίπρας-Στουρνάρας: Εκαστος… στο ρόλο του - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας-Στουρνάρας: Εκαστος… στο ρόλο του

ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ 
Mε (προσωρινή;) κατάπαυση του πυρός κατέληξε η συνάντηση πρωθυπουργου-κεντρικού τραπεζίτη παρουσία του Γ. Δραγασάκη. Τα «πολιτικά σενάρια» περί τον κ. Στουρνάρα, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για παράλληλο τραπεζικό αναπτυξιακό σύστημα, η διοίκηση της Αττικής και το δάνειο στον επίδοξο καναλάρχη.
Τσίπρας-Στουρνάρας: Εκαστος… στο ρόλο του
«Πέφτουν οι τόνοι… μέχρι νεωτέρας» είναι το συμπέρασμα από την ωριαία συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Στουρνάρας, παρόντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Εξερχόμενος του Μαξίμου ο διοικητής της ΤτΕ έδωσε το σήμα της (προσωρινής;) κατάπαυσης του πυρός, επιλέγοντας, σε πράο ύφος, να τονίσει ότι:
* Η σχέση του με την κυβέρνηση δεν είχε χαλάσει ποτέ.
* Δεν υπάρχει (από τον πρωθυπουργό) σχέδιο εκπαραθύρωσής του.
* Διεξήχθη (κατά τη συνάντηση) μία πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.
Την ίδια στιγμή δε, αναφέρθηκε στη δικαστική περιπέτεια της συζύγου του, επιλέγοντας τη φράση «έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή» (σ.σ. τα κονδύλια από το ΚΕΕΛΠΝΟ), σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι η ίδια «θα χειριστεί μόνη της το θέμα» διότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη».
«Ο κεντρικός τραπεζίτης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο»
Από την… άλλη όχθη, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή, ο κ. Τσίπρας επισήμανε οι αρμοδιότητές του κεντρικού τραπεζίτη είναι αυστηρά οριοθετημένες και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει να λειτουργεί ως πολιτικό πρόσωπο.
Η ίδια πηγή απέφυγε να διευκρινίσει εάν αυτή η αναφορά σχετίζεται με τα κατά καιρούς «σενάρια» περί πολιτικών πρωτοβουλιών για προώθηση «κεντροαριστερής κυβέρνησης» με τον κ. Στουρνάρα να εμφανίζεται (από τους συγγραφείς τους) ότι προωθείται σε κεντρικό ρόλο.
Αντιθέτως, επιβεβαίωσε άλλες πληροφορίες που θέλουν τον διοικητή να «μπλοκάρει» τον κυβερνητικό σχεδιασμό για δημιουργία «παράλληλου αναπτυξιακού τραπεζικού συστήματος», εκτός εποπτείας ΕΚΤ, με την Τράπεζα Αττικής ΑΤΤ 0,00% και την ΕΤΕΑΝ να λειτουργούν ως ατμομηχανή.
Αυτή, λένε, είναι η βασική αιτία της διαμάχης κυβέρνησης-διοικητή για τη νέα διοίκηση της τράπεζας Αττικής – η οποία φαίνεται να αμβλύνεται μετά την συμβιβαστική πρόταση στα πρόσωπα των κυρίων Ρουμελιώτη και Πανταλάκη.
Τον εν λόγω σχεδιασμό, για το παράλληλο σύστημα, έχει παρουσιάσει επισήμως ο κ. Δραγασάκης στη Βουλή και, για τον λόγο αυτό, δεν θεωρείται τυχαία η συμμετοχή του στη χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages