ΕΚΛΕΙΣΑΝ 238.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΛΕΙΣΑΝ 238.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;

Με «κρανίου τόπος» μοιάζει η αγορά εργασίας στα χρόνια των μνημονίων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο «Συλλογικές διαπραγματεύσεις στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και το μέλλον της εργασίας» το οποίο ξεκίνησε μετ΄ εμποδίων εξαιτίας των κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ. Ο κατάλογος που ακολουθεί είναι κάτι παραπάνω από ενδεικτικός της δυσμενούς εικόνας, καθώς:
  - Πάνω από 550.000 εργαζόμενοι έχουν αποδοχές κάτω από τον κατώτατο μισθό - Το 85% ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι - Κατά μέσο όρο μόνο ένας εργάζεται σήμερα σε κάθε νοικοκυριό - Κατά 32% μειώθηκε ο κατώτατος μισθός για τους νέους κάτω των 25 ετών και 22% για όλους - Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ 230.000 επιχειρήσεις έκλεισαν και 80.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν Tην ίδια ώρα, πάντως, σημειώνεται έντονη κινητικότητα στην αγορά καθώς συρρικνώνονται οι σταθερές θέσεις πλήρους απασχόλησης. Το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ κατέγραψε ένα εκατ. προσλήψεις και ταυτόχρονα ένα εκατ. απολύσεις με σημαντική αύξηση της ευέλικτης εργασίας.
 Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γ. Καββαθάς επισήμανε ότι «οι μικρομεσαίοι οδηγούνται σε άτυπες μορφές επιχειρηματικότητας καθώς η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Οι θεσμοί από τη μια μιλάνε για κοινωνικό κράτος, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ευρωπαϊκό κεκτημένο και από την άλλη όπως αυτοί εκπροσωπούνται, αρνούνται κάθε συζήτηση επί της ουσίας.
Στη συνάντηση των υπουργών με τους θεσμούς υπήρξε άρνηση και για τις δύο εξαγγελίες του πρωθυπουργού, δηλαδή και για το πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και για τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό που είναι δύο μέτρα τα οποία η ΓΣΕΒΕΕ τα διεκδικεί εδώ και τέσσερα χρόνια, γιατί είναι μέτρα τα οποία ίσως βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μην οδηγηθούν στο κλείσιμο αυτές που άντεξαν τα επτά χρόνια της κρίσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages