ΚΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΚΟΣΜΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ ΚΟΣΜΟ

Αποδέκτης καταγγελιών έγινε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας από κατοίκους των Πλατανιών, για δραστηριότητες που αναπτύσσονται στη Νέδα κι έχουν επιπτώσεις στο φυσικό τοπίο και το περιβάλλον. Οι κάτοικοι παρέδωσαν στο δήμαρχο φωτογραφικό υλικό από τη λειτουργία καντίνας στην περιοχή, από την πλευρά της Ηλείας, όπως και φωτογραφίες που απεικονίζουν διάσπαρτα σκουπίδια και ακαθαρσίες στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο. Δεν θα δεχθούμε δραστηριότητες που είναι καταστροφικές για το περιβάλλον, τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, δίνοντας στην δημοσιότητα το φωτογραφικό υλικό – για να συμπληρώσει ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη αλλά όχι με άναρχο τρόπο. Χαρακτηριστικά επισήμανε στην εφ. Έλευθερία', μεταξύ άλλων:
«Σήμερα ήρθαν πολίτες της κοινότητας των Πλατανιών, που δεσπόζει πάνω από το ποτάμι της Νέδας, και μου έγιναν καταγγελίες για δραστηριότητες που υπάρχουν από τη μεριά του Νομού Ηλείας, που μόνο θλίψη προκαλούν και αγωνία. Θλίψη γιατί ένα περιβαλλοντικό μνημείο δεν το σέβονται όπως πρέπει να το σεβαστούν και οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Βέβαια η δραστηριότητα σταμάτησε και στενοχωριέμαι που η ενημέρωση δεν μου έχει γίνει πολύ νωρίτερα. 
Ο Δήμος Τριφυλίας θα προσπαθήσει να προασπίσει την προστασία του φυσικού μας τοπίου που είναι η Νέδα, κοινό κτήμα του Δήμου Τριφυλίας αλλά βεβαίως και των όμορων δήμων του Νομού Ηλείας. Νομίζω ότι αυτό που συνέβη φέτος στην Νέδα απαγορεύεται να ξαναγίνει. Κατά συνέπεια από εδώ και στο εξής ο Δήμος Τριφυλίας θα μπει μπροστά για την προστασία αυτού του φυσικού μνημείου. Δεν θα δεχτούμε δραστηριότητες οι οποίες προσβάλλουν και τη φύση του μνημείου – αλλά κυρίως δεν θέλουμε οι συνέπειες οποιασδήποτε δραστηριότητας να είναι καταστροφικές για το περιβάλλον.
 Είπαμε ανάπτυξη, αλλά όχι άναρχη. Δεν μπορούν να λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέσα στη φύση χωρίς άδεια, κατά άναρχο τρόπο, κατά προκλητικό τρόπο. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα μαγειρεύονται κοκόρια με χυλοπίτες μέσα στη Νέδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages