Περίεργες μεθοδεύσεις Έργων στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Περίεργες μεθοδεύσεις Έργων στη Μεσσηνία

Σε μια περίοδο που η καπιταλιστική κρίση έχει καταστρέψει εκατοντάδες μικρούς και μεσαίους εργολάβους Δημοσίων Έργων, που ο ανταγωνισμός για να επιζήσουν οι υπόλοιποι ανεβάζει τις εκπτώσεις στα δημόσια έργα σε έργα συντήρησης Εθνικών Οδών στο 50 και 60 ακόμα και στο 70%, περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη Μεσσηνία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο «Βελτίωση – συντήρηση 9ης Εθνικής Οδού (τμήμα Γαργαλιάνοι-Χώρα-Γιάλοβα-Μεθώνη) προϋπολογισμού 600.000€. Η δημοπράτηση έγινε στις 7-9-2015. Τεύχη δημοπράτησης έλαβαν 35 εργολάβοι και κατέθεσαν προσφορά τρείς με έκπτωση 14%, 11% και 10%. Με βάση πίνακα που κατέθεσε στην Οικονομική Επιτροπή η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων σε ομοειδή έργα που έχουν δημοπρατηθεί στην ίδια περιοχή οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 48% έως 60%, και σύμφωνα και με την από 13-11-2015 γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, μετά από εισήγηση της υπηρεσίας, με δυο ομόφωνες αποφάσεις το Δεκέμβριο του 2015 αποφάσισε:
1. Κρίνει μη ικανοποιητική την έκπτωση 14,41% 2. Ακυρώνει τη δημοπρασία 3. Επαναδημοπρατεί το έργο με τα ίδια τεύχη δημοπράτησης Οκτώ μήνες αργότερα, στις 1-9-2016, η Οικονομική Επιτροπή με την ίδια σχεδόν σύνθεση, παίρνοντας υπ’ όψιν γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, πάλι με την ίδια σχεδόν σύνθεση, αποφασίζουν και κρίνουν ικανοποιητική την έκπτωση 14,41% και καταχωρεί το έργο στο μειοδότη εργολάβο.
Για να δικαιολογήσουν τα μαγειρέματα ως δια μαγείας «εμφανίζεται» ένα υπόμνημα του εργολάβου με «ημερομηνία» 15-12-2015, υπόμνημα που δεν είχε εμφανιστεί στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής στις 17 και στις 30-12-2015. Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας και κάθε αρμόδιο, να δώσει απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν, γιατί οι ίδιοι άνθρωποι, στα ίδια όργανα της Περιφέρειας αλλάζουν τόσο ριζικά τις αποφάσεις τους. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να βγάλουν συμπεράσματα και να απαιτήσουν τα Δημόσια έργα, τα έργα υποδομών να γίνονται από ενιαίο Δημόσιο Κρατικό Φορέα, που θα κατέχει τα υλικά, τα μηχανήματα κατασκευής και θα κατανέμει σχεδιασμένα το επιστημονικό και εργατοτεχνικό δυναμικό σε όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου (μελέτη, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση). Μόνο τότε θα υπάρχουν έργα φθηνά, ποιοτικά και με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages