ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ-Η ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ-Η ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

            
     ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΘΑ αναρωτηθεί κανείς με βάση την τελευταία είδηση ότι ο δικός μας...Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποσαφήνισε θυμίζοντας -άραγε σε εμάς ή στους πολιτικούς μας; - ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει. Η είδηση είναι δεδομένη: Τους συμμετέχοντες στο 4ο ετήσιο «Athens Democracy Forum» υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εκφωνώντας λόγο με θέμα «Η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και οι εχθροί της».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε ως κινδύνους για τη δημοκρατία τον αυταρχισμό της εξουσίας, την αποδυνάμωση της δικαιοσύνης, που ενίοτε φθάνει στα όρια της αρνησιδικίας, την αποδυνάμωση του κράτους δικαίου και, τελικά, την επικυριαρχία – όπως ανέφερε – του «οικονομικού» επί του «θεσμικού», η οποία εκδηλώνεται, κατά βάση, μέσω της χωρίς φραγμούς επέμβασης των «Αγορών» και των «Οίκων Αξιολόγησης» στον πυρήνα της κυριαρχίας των κρατών.
Ο κ. Παυλόπουλος έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως η αντιπροσωπευτική Δημοκρατία προϋποθέτει την λειτουργία «θεσμικών αντιβάρων δια των οποίων ελέγχεται η εκάστοτε εξουσία. Τόνισε δε πως «ουδείς μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία σήμερα κινδυνεύει».
ΤΗΝ απάντηση έχουμε δώσει ήδη εδώ και καιρό μέσα από την αρθογραφία μας βιώνοντας μέρες αποσάθρωσης και μετανάστευσης λες και είμαστε στην δεκαετία του 60 που οδήγησε στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Έχουμε επισημάνει ότι όλες οι απαντήσεις υπάρχουν στην Πολιτεία του Πλάτωνα αλλά και στα έργα μεγάλων Ελλήνων φιλοσόφων. 
Η απάντηση από ένα πολίτη θα ήταν μια φράση αξιότιμε κύριε ΠΡΌΕΔΡΕ. Ότι το χειρότερο πράγμα στην πολιτική είναι να σε κυβερνούν κατώτεροί σου σύμφωνα με τον Αριστοτέλη. Αλλά για την λέξη επικυριαρχία θα σας υπενθυμίσω μια φράση του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ που έλεγε ότι "κανείς δεν θα ανέβει στον σβέρκο σου, αν δεν σκύψεις πρώτα...". Νομίζω ότι αυτά είναι αρκετά. Γιατί δυστυχώς φοβόμαστε ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα....Κάντε τώρα αυτό που πρέπει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages