ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Την υλοποίηση της σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που αφορά το έργο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, ύψους 160 εκατ. ευρώ, ενέκρινε, με απόφασή της, η Γενική Γραμματεία Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Η εξέλιξη αυτή, αν και με μεγάλη καθυστέρηση, ανοίγει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το δρόμο για τη συμβασιοποίηση της επένδυσης ενδεχομένως πριν από την εκπνοή της χρονιάς
. "Άμεσα αποτελέσματα"
Στην απόφαση της Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων που ανήκει στο –συναρμόδιο με το υπουργείο Περιβάλλοντος-υπουργείο Εσωτερικών σημειώνεται ότι "λαμβάνοντας υπόψη το εκρηκτικό πρόβλημα αναφορικά με τη διαχείριση Αστικών Συμμείκτων Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου εκτός των άλλων εξακολουθούν να λειτουργούν δεκάδες ΧΑΔΑ, η λύση που θα δοθεί θα πρέπει να έχει όσο το δυνατόν άμεσα αποτελέσματα και να καλύπτει το σύνολο της Περιφέρειας". Στο πλαίσιο αυτό προκρίνεται το αποκαλούμενο "σενάριο ΙΒ", δηλαδή οι δύο σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε Κόρινθο και Αργολίδα, μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και χώροι υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), που έχει επιλεγεί, μέσω διεθνούς διαγωνισμού, να υλοποιήσει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.
Σύμφωνα, ακόμη, με τη συγκεκριμένη απόφαση, το ΣΔΙΤ είναι συμβατό με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων όπως και με το αναθεωρημένο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου. Ως εκ τούτου, μέσα στο προσεχές διάστημα, αναμένεται τα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος να εγκρίνουν τον αναθεωρημένο περιφερειακό σχεδιασμό, να εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και να πέσουν οι υπογραφές για το έργο ύψους 160 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages