ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

«Μια δυναμική απάντηση στο ρατσισμό, το φασισμό και το σεξισμό, για να φέρουμε στο προσκήνιο την ισότητα, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό», θα είναι το 5ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ, στις 24 και 25 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο του Λιμενικού στην Καλαμάτα, όπως αναφέρουν οι οργανωτές του. Και εξηγούν: «Το 5ο Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Φεστιβάλ της πόλης μας πραγματοποιείται μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον:
•Οι πολιτικές της ρατσιστικής Ε.Ε., που τη μετατρέπουν σε Ευρώπη-φρούριο, με κλειστά σύνορα, φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης, στρώνουν το δρόμο στην άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη, τα οποία κλιμακώνουν τις επιθέσεις, χύνοντας το δηλητήριο του ρατσισμού, της ισλαμοφοβίας, της ομοφοβίας, ενάντια σε κάθε τι “διαφορετικό”.
•Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ντροπιαστική συμφωνία που υπέγραψε με Ε.Ε. και Τουρκία, μετατρέπει την Ελλάδα σε φυλακή χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών/μεταναστριών, εντείνει τις απελάσεις - επαναπροωθήσεις στην Τουρκία και οδηγεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (hotspots) όσους/όσες παραμένουν εδώ. Ταυτόχρονα, εξαπολύει επίθεση στο κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που εκδηλώθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αλληλέγγυους/αλληλέγγυες, ποινικοποιώντας τον αγώνα τους. •Ακροδεξιοί και φασίστες, βοηθούμενοι και από τα κυρίαρχα ΜΜΕ στην Ελλάδα, προσπαθούν να σπείρουν το μίσος απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες/ μετανάστριες, αλλά και σε όσους/όσες αγωνίζονται ενάντια στην καταπίεση και στην εκμετάλλευση και στο σύστημα που την εκτρέφει. Όπλο μας η αλληλεγγύη. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους αγώνες ενάντια στην καταπίεση οποιασδήποτε μορφής.
Στηρίζουμε τον αγώνα των προσφύγων για πλήρη δικαιώματα στην αξιοπρεπή στέγαση και σίτιση, εκπαίδευση και περίθαλψη, έξω από στρατόπεδα συγκέντρωσης και γκέτο. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες/μετανάστριες και σε όσους και όσες αντιμετωπίζουν ρατσιστική και σεξιστική βία. Για να βάλουμε οριστικά τέλος στη φρίκη του φασισμού και του ρατσισμού, χρειάζεται να ανατρέψουμε συνολικά το σύστημα που τη γεννάει και τη θρέφει, που προσπαθεί να συντρίψει κάθε εργατικό δικαίωμα, λαϊκή κατάκτηση, συλλογική δράση και που καταδυναστεύει ατομικές ελευθερίες, για να ξεπεράσει την ιστορικού χαρακτήρα κρίση του. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι παράλληλα αγώνας ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια, τον αυταρχισμό και την καταστολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages