ΑΧ, ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΑΧ, ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΡΒΙΤΟΡΑ...

Η απώλεια των καταθέσεων έχει ξεπεράσει τα δύο δις. ευρώ από τις αρχές του χρόνου και, με βάση τις εκτιμήσεις, θα διαμορφωθεί κοντά στα 4 δις ευρώ έως το τέλος Μαρτίου. Το πρώτο τρίμηνο, είναι πολύ πιθανό να κλείσει με ύφεση. Ο στόχος για την ανάπτυξη του 2017 αναθεωρείται προς τα κάτω και από το +2,5%-2,7% ήδη εκτιμάται ότι δύσκολα θα πιάσουμε και το +1,5%, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η συμφωνία θα κλείσει «εδώ και τώρα». Στα φορολογικά έσοδα εμφανίστηκαν οι πρώτες «τρύπες» από τον Φεβρουάριο ακόμη και σε κωδικούς –όπως ο ΦΠΑ ή ο φόρος εισοδήματος- φυσικών προσώπων- που κανονικά θα έπρεπε να εμφανίζουν αύξηση εσόδων. Η κατανάλωση στα supermarket μειώνεται και πλέον μένει να αποτυπωθεί –στο τέλος του μήνα- και στα επίσημα στοιχεία για την πορεία του λιανικού εμπορίου.
Τα κόκκινα δάνεια αυξάνουν και πάλι καθώς ούτε το θεσμικό πλαίσιο έχει ψηφιστεί ούτε υπάρχει το κατάλληλο περιβάλλον για να υπογραφούν συμβάσεις αναδιάρθρωσης δανείων. Τα αρνητικά μηνύματα συσσωρεύονται όπως και οι προειδοποιήσεις ότι τα χειρότερα είναι μπροστά. Παρ’ όλα αυτά, η διαπραγμάτευση… συνεχίζεται.
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας έχει προειδοποιήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες για τις συνέπειες στην πραγματική οικονομία από την παράταση της αβεβαιότητας. Δεν εισακούστηκε και εδώ και τις τελευταίες ημέρες κλιμάκωσε τις προειδοποιήσεις. Επανέλαβε ότι η αβεβαιότητα έχει αρχίσει εδώ και μήνες να επιδρά δυσμενώς σε όλους τους δείκτες της οικονομίας ενώ πρόσθεσε ότι δεν αναφέρεται μόνο στα δημοσιονομικά αλλά και στους αναπτυξιακούς και στους χρηματοπιστωτικούς στόχους. «Ενδεχόμενη άλλη καθυστέρηση μπορεί να εκτροχιάσει την ανάκαμψη της οικονομίας και να θέσει σε κίνδυνο όλους τους στόχους» δήλωσε σε ομιλία του σε τραπεζική εκδήλωση την Τρίτη το βράδυ. Είναι γεγονός ότι ο κατάλογος των δυσμενών προβλέψεων, γίνεται πλέον ολοένα και μεγαλύτερος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages