ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ.. - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ..

Με το ιδιωτικό χρέος να αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για την ελληνική οικονομία, αφού ξεπερνά τα 220 δισ.ευρώ, τα χρέη των επιχειρήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία εξελίσσονται σε «εφιάλτη» για τα δημόσια έσοδα. Περίπου 300 χιλιάδες υπολογίζονται οι επιχειρήσεις με οφειλές σε αυτά ενώ το υψηλότερο ποσοστό των επιχειρήσεων που έχουν καθυστερημένες οφειλές συγκεντρώνεται σε εκείνες που έχουν χρέη προς τον ΟΑΕΕ και νυν ΕΦΚΑ και υπολογίζονται στο 26,7%. 
Είναι ενδεικτικό ότι 3 στις 10 επιχειρήσεις να αναμένεται να μην ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους για το 2017. Αυτό που εμφανίζεται ιδιαίτερα ανησυχητικό σε σχέση με τις οφειλές των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι η αύξηση των επιχειρήσεων που έχουν οφειλές στην εφορία αφενός και στους προμηθευτές αφετέρου. Οπως αποτυπώνεται και στην εξαμηνιαία έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές προς την εφορία αυξήθηκαν από 21,9% τον Ιούλιο του 2016 σε 23,8% τον Φεβρουάριο του 2017 (ρυθμός αύξησης 10% περίπου!). Το στοιχείο αυτό συμβαδίζει με το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Φεβρουαρίου του 2017, οι οποίες ανήλθαν στα 1,63 δις ευρώ. 
Μάλιστα, οι προοπτικές εμφανίζονται ακόμα πιο δυσμενείς αφού το ποσοστό των επιχειρήσεων που εκτιμά ότι δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις οφειλές του προς την εφορία το 2017 ανέρχεται σε 33,2%, δηλαδή στο ένα τρίτο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Εξίσου ανησυχητική είναι και η αύξηση των επιχειρήσεων που έχουν χρέη προς τους προμηθευτές τους αφού από 19% τον Ιούλιο του 2016 αυξήθηκαν σε 21,7% (ρυθμός αύξησης πάνω από 10%!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages