ΕΔΩ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΕΔΩ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του συνεργάτη μας ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψής του στην Αμαλιάδα για τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης, στο οικογενειακό σπίτι του εκτελεσθέντα αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, ερωτηθείς από εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ για το νόημα της ημέρας αλλά και για το πνεύμα της πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Ν. Βούτσης: «Σεβασμός, τιμή και αναθύμηση των αγώνων και της αυτοθυσίας του Μπελογιάννη»

«Σήμερα ήταν μια σημαντική ημέρα διότι τιμήθηκε από εκπροσώπους όλου του δημοκρατικού φάσματος ο αγωνιστής Νίκος Μπελογιάννης και κατατέθηκε ο σεβασμός, η τιμή, η αναθύμηση στους αγώνες και την αυτοθυσία αυτού του ανθρώπου σε πάρα πολύ δύσκολους καιρούς, στο εμφύλιο άγος που άφησε το αποτύπωμά του και στις επόμενες γενιές στη χώρα μας. 
Αυτή η προσπάθεια για την ανασύσταση της συλλογικής μνήμης, για να δούμε κατάματα την Ιστορία μας, είναι εξαιρετικά σημαντική και αναφέρεται στο σήμερα και στο αύριο. 
Όλες οι πτυχές πρέπει να φωτιστούν, όλα τα πρόσωπα του δράματος διαφόρων περιόδων της ελληνικής ιστορίας πρέπει να φωτιστούν και να έρθουν στην επιφάνεια με τον ίδιο τρόπο και ιδιαίτερα όσοι με τους αγώνες τους έδωσαν μια ηρωική διάσταση αυτοθυσίας θα πρέπει να είναι πάντοτε μπροστά σε έναν λαό ο οποίος εμπνέεται από αυτή την υπόθεση. 

Ν. Βούτσης: «Είμαι ευτυχής για τη συστηματική ενασχόληση της Βουλής με ζητήματα που ήταν μέχρι τώρα στην αθέατη πλευρά της πολιτικής, αλλά και της ιστορικής γνώσης και μνήμης»

»Η ελληνική Βουλή με πνεύμα εξωστρέφειας και πραγματικής επαφής με την ιστορία -και όχι ως μαυσωλείο εκλιπόντων- ασχολείται συστηματικά με πολλά από αυτά τα ζητήματα, τα οποία μέχρι τώρα ήταν στην αθέατη πλευρά της πολιτικής, αλλά και της ιστορικής γνώσης και της ιστορικής μνήμης. 
Ως προς αυτό τουλάχιστον για τη σημερινή ελληνική Βουλή είμαι ευτυχής. 
Υπάρχουν άλλες πλευρές που τις γνωρίζετε πάρα πολύ καλά και αφορούν τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, η κοινωνία, η οικονομία επί χρόνια, για τις οποίες δεν θα μπορούσα να πω το ίδιο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages