Το κόστος των χημειοθεραπειών και στη Μεσσηνία, - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Το κόστος των χημειοθεραπειών και στη Μεσσηνία,

ΛΙΓΟ πριν διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της οργάνωσής της, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Μπέζος, βάζει τα πράγματα στη θέση τους όσον αφορά στο κόστος των χημειοθεραπειών μετά από όσα σημειώθηκαν στο Βόλο. «Παρακολούθησα το θέμα που ανέκυψε με την «φερόμενη» ταλαιπωρία των καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο του Βόλου, ύστερα από την διαπίστωση ότι το κόστος ανά συνεδρία έχει εκτιναχθεί στα 774,48 ευρώ και διάβασα προσεκτικά τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, καθώς το επίμαχο θέμα τελικά, έχει να κάνει με το ποιο είναι μεσοσταθμικά, το κόστος μιας συνεδρίας – χημειοθεραπείας», ανέφερε ο κ. Μπέζος που με παραδείγματα, όπως φυσικά και αυτού της Καλαμάτας, δείχνει στους ιθύνοντες το δρόμο. mpezos«Γράφτηκε ότι στο Νοσοκομείο της Λάρισας για το 2016, η συνεδρία κοστολογούνταν 341.53 ευρώ και για το 2017 η συνεδρία 368,05 ευρώ.
Για να διευκολύνω λίγο το ζήτημα δημοσιεύω και τα αντίστοιχα στοιχεία κόστους του Νοσοκομείου Καλαμάτας που διαθέτει Μονάδα Χημειοθεραπείας και ετοιμαζόμαστε να την οργανώσουμε ακόμα καλύτερα. Το 2016, πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία στο ΒΙ, 2141 συνεδρίες και στοίχισαν 841.327 ευρώ, συνεπώς 392,95 ευρώ η κάθε συνεδρία. Για το 2017, το πρώτο τρίμηνο, έχουν πραγματοποιηθεί και προγραμματισθεί 584 συνεδρίες με συνολικό κόστος 227.227 ευρώ, άρα 389,08 ευρώ η κάθε συνεδρία», επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείου, που χαρακτηρίζει λογική την απόκλιση των τιμών στα δύο ιδρύματα, αφήνοντας ξεκάθαρη αιχμή για το τι συμβαίνει στο Βόλο. «Και στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας και της Καλαμάτας, οι αποκλίσεις είναι λογικές και οριοθετούν εάν θέλετε και το πλαίσιο κόστους, σε αντίθεση με τα 774,48 ευρώ στο Βόλο. Το θέμα λοιπόν, πρέπει να διερευνηθεί και προφανώς, η Διοίκηση του Νοσοκομείου του Βόλου όσο και το υπουργείο Υγείας δεν θα μπορούσαν να μείνουν απαθείς!
Νομίζω, πως κάνουν πολύ καλά και ερευνούν το θέμα», δηλώνει καταληκτικά ο διοικητής του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως θα δεχθεί δύο ειδικευόμενους στην ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages