ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΆ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΆ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΣΕ

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ μετά τα συνεχή ρεπορτάζ μας που ανέδειξαν την βούληση της τοπικής κοινωνίας αλλά κυρίως τις δηλώσεις αιρετών, η υπόθεση επαναλειτουργίας του δικτύου του ΟΣΕ στην Πελοπόννησο. Σε πρώτο στάδιο 100 εκατ. ευρώ από διαθέσιμους πόρους grΟΣΕ θα διατεθούν για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, όπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Παναγιώτης Θεοχάρης, διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού.
Αφορά περίπου 1.000 χλμ., από τα συνολικά 2.500 χλμ. του σιδηροδρομικού δικτύου, που έχουν εγκαταλειφθεί από το 2012 γιατί δεν είχαν μεγάλη επιβατική κίνηση. Εκανε λόγο για αξιοποίηση των γραμμών με τουριστικά δρομολόγια και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξελιχθούν σε κανονικά. Θυμίζουμε ότι άρθρα μας την εικόνα που επικρατεί στην Μεσσηνία είχαν αναδειχθεί από την ιστοσελίδα των σιδηροδρομικών της χώρας ιδίως σε ότι αφορά το δίκτυο από τον Πύργο, Κυπαρισσία ως την Καλαμάτα. 
Προτεραιότητα έχει το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου, περιοχές της Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας, όπως είπε στην «Εφ.Συντακτών» κορυφαίο τεχνικό στέλεχος του Οργανισμού. Στην πρώτη περίπτωση προβλέπεται η επαναλειτουργία της γραμμής των 100 χλμ. που συνδέει την Πάτρα με τον Πύργο.
Η αναβάθμιση αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ, ποσόν προερχόμενα από πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η οποία δίνει μεγάλη έμφαση στον σιδηρόδρομο. Αρχικάπροβλέπεται η επέκταση του κερδοφόρου δικτύου του προαστιακού της Πάτρας ως την Κάτω Αχαγιά. Τα έργα, που εκτελούνται από τον ΟΣΕ, έχουν ολοκληρωθεί, αλλά προστέθηκαν δύο νέες στάσεις και αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία στο τέλος του καλοκαιριού. Σε επόμενη φάση θα κατασκευαστεί σύγχρονο δίκτυο, με νέα χάραξη που θα συνεχίζει ως την Καλαμάτα. Η διοίκηση του ΟΣΕ συνηγορεί στο αίτημα φορέων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Κορίνθου με το Αργος, το Ναύπλιο και την Τρίπολη, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο να φτάσει το τρένο στην Καλαμάτα όπως έχει αιτηθεί και ο Δήμος της πόλης, ενώ θετική γνώμη έχει εκφράσει πολλές φορές και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης. Επιμέλεια ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages