ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας, που εκτός των άλλων αφορά και τα σιντριβάνια, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συμπολίτες μας, έχω να δηλώσω τα ακόλουθα:
Όταν αναλάβαμε τη Δημοτική Αρχή και τα δυο σιντριβάνια της πόλης μας ήταν σε κακή κατάσταση η οποία, φυσικά, δεν οφείλεται σε εμάς. Η αφαλάτωση του νερού στο σιντριβάνι της πλατείας είχε τουλάχιστον 5 χρόνια να δουλέψει, ενώ στο σιντριβάνι του Αγίου Ανδρέα δεν υπήρχε καθόλου αφαλάτωση. Το αποτέλεσμα ήταν και τα δυο σιντριβάνια να είναι γεμάτα άλατα και να παρουσιάζουν άσχημη εικόνα. Επίσης, να τονίσω ότι και τα δυο σιντριβάνια δεν έχουν μηχανισμό ανακύκλωσης νερού.
Πρώτο μας μέλημα, ήταν η φροντίδα και των δυο σιντριβανιών γι’ αυτό και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, στείλαμε έγγραφο στο Υπουργείο Πολιτισμού και τους ζητήσαμε τη συνδρομή τους και την τεχνογνωσία τους για να αποκατασταθούν οι φθορές που είχαν αυτά υποστεί.
Για όσους δεν το γνωρίζουν και τα δυο σιντριβάνια είναι διατηρητέα μνημεία και έργα τέχνης, υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού και αυτό αποκλειστικά είναι υπεύθυνο για τη συντήρησή τους και μόνο αυτό μπορεί να κάνει παρεμβάσεις για την αποκατάσταση τυχόν φθορών που έχουν υποστεί. Ως εκ τούτου, κανένας άλλος δεν έχει αρμοδιότητα για επισκευές παρά μόνο το εν λόγω Υπουργείο.
Στις 11/12/2017 το Τμήμα Συντηρήσεων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού από την Αθήνα έστειλε τελικά δύο εμπειρογνώμονες για να δουν από κοντά την εικόνα και των δυο σιντριβανιών μετά από το αίτημά μας.
Κλείνω την ενημέρωση για τα δυο σιντριβάνια δηλώνοντας ότι ο Δήμος Τριφυλίας και η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών, από την πρώτη στιγμή, επιλήφθηκαν του θέματος και επικοινώνησαν με το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού που έχει και την ευθύνη συντήρησής τους. Φυσικά, όταν αποκατασταθούν οι φθορές, θα χρειαστούμε φωτισμό, αφαλάτωση και ανακύκλωση του νερού και για τα δύο σιντριβάνια, γιατί χωρίς αυτά θα έχουμε πάλι τα ίδια δυσάρεστα αποτελέσματα.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι διαδικασίες στο Δημόσιο τομέα είναι χρονοβόρες γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η καθυστέρηση. Εμείς, από τη μεριά μας, κάναμε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες. Ας ελπίσουμε η αποκατάσταση των φθορών να γίνει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και για το λόγο αυτό αγωνιζόμαστε καθημερινά σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.
Όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες, φαίνονται καθαρά οι προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Δεν αδρανήσαμε· αντίθετα φροντίζουμε και αγωνιούμε για την αποκατάσταση των φθορών που έχουν υποστεί τα σιντριβάνια μας από την πρώτη στιγμή.

Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages